Babicovy recepty: Kapr se smetanou a hořčicí a plněná bramborová placka!

6. března 2016·Jídlo a pití·Luboš Procházka

První březnovou neděli vařil Jirka Babica na rádiu Frekvence 1 dvě skvělá jídla! Kapra se smetanou a hořčicí a bramborovou placku plněnou špenátem a nivou. Podívejte se na recepty.

KAPR SE SMETANOU A HOŘČICÍ

Potřebujete:
– půlku kapra
– 0,25 l sladké smetany
– 2 lžíce hořčice
– 40 g másla
– sůl
– pepř
– 1 lžičku citrónové šťávy
– petrželovou nať
– tuk

Kapra nakrájíme na porce a opečeme z obou stran. Poté porce rozložíme do vymazané zapékací misky tak, aby se nepřekrývaly, osolíme a opepříme. Navrch je poklademe na plátky pokrájeným máslem. Do smetany zašleháme hořčici, přidáme lžíci sekané petrželky, citrónovou šťávu, zamícháme a kapra směsí potřeme. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.

BRAMBOROVÁ PLACKA PLNĚNÁ ŠPENÁTEM A NIVOU

Potřebujete:
– 300 g mraženého listového špenátu
– 2 cibule
– 4 stroužky česneku
– 200 g nivy
– 1 lžíci másla
– sůl
– pepř
– 2 lžíce bramborové moučky
– 1 vejce
– 8 brambor
– olej

Brambory uvaříme, oloupeme a najemno nastrouháme. Vmícháme vejce a 2 lžíce bramborové moučky a osolíme.
Cibuli zpěníme na másle, přidáme rozmražený špenát, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a podusíme. Bramborové těsto vyválíme, vykrojíme čtverce, které plníme špenátem a kouskem nivy. Zabalíme a pečeme na oleji.

Babicovy recepty: Karbanátky plněné zelím a bramborové nočky s povidly!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme