Babicovy recepty: Karbanátky plněné zelím a bramborové nočky s povidly!

5. března 2016·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Jirka Babica také během prvního březnového víkendu vaří na rádiu Frekvence 1! Mrkněte se na jeho sobotní recepty. Zkusíte to s ním?

KARBANÁTKY PLNĚNÉ ZELÍM

Potřebujete:

– 400 g mletého hovězího masa
– 300 g kysaného zelí
– 1 lžičku hořčice
– 2 vejce
– 2 cibule
– 1 lžíci hl. mouky
– 1 housku
– 4 lžíce oleje
– sůl, mletý kmín
– černý mletý pepř
– mletou červenou papriku

 

Mleté maso řádně promícháme s vejci, 1 lžící hladké mouky, mletou paprikou a 1 dcl vody a přidáme pokrájené zelí a namočenou, vymačkanou housku. Dále přidáme nakrájenou cibuli a lžičku hořčice. Dochutíme solí, pepřem a mletým kmínem. Ze směsi tvoříme hladké kulaté placičky, které zvolna opečeme na oleji do červena z obou stran. Podáváme s opečenými bramborami.

BRAMBOROVÉ NOČKY S POVIDLY

Potřebujete:
– 800 g brambor
– 200 g hrubé mouky
– 100 g másla
– 2-3 lžíce moučkového cukru
– 1-2 žloutky
– 8 lžic strouhanky
– 200 g povidel
– sůl

 

Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme v mírně osolené vodě, zcedíme a prolisujeme. Přidáme mouku, žloutky, lžíci změklého másla, trochu soli a těsto zlehka promícháme. Pak z těsta uděláme 2-3 válečky, rozkrájíme je na dílky, z nichž uválíme šišky. Postupně je vaříme ve vroucí vodě (2-3 minuty). Při vaření je lehce promícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Uvařené necháme okapat, rozdělíme na talíře, zalijeme povidly rozmíchanými s trochou vlažné vody, posypeme strouhankou osmaženou v másle s cukrem.

BABICOVY RECEPTY: Smažená krůta v těstíčku*Hruškový nákyp s banánem

BABICOVY RECEPTY: Hovězí polévka s koprem*Zapečené lilky s cizrnou

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme