Babicovy recepty: Pstruh s česnekem na pórku * Sladké tvarohové čtverečky

Jirka Babica také na Prvního máje vařil na rádiu Frekvence 1! Zkusíte spolu s ním připravit pstruha s česnekem a pórkem a sladké tvarohové čtverečky?

PSTRUH S ČESNEKEM NA PÓRKU

Potřebujete:
* 1 pstruha
* sůl
* polohrubou mouku
* mletou červenou papriku
* trochu oleje
* máslo
* 2 mrkve
* 1 pórek
* trochu citronové šťávy
* 1 citron

Rybu omyjeme, osolíme, poprášíme moukou a paprikou. Na rozehřátém oleji osmahneme pstruha z obou stran do křupava. Pstruha vyjmeme.

Na výpeku osmahneme česnek na plátky a slaninu na nudličky. Česnekem a slaninou posypeme pstruha. Na té samé pánvi na másle osmahneme mrkev a pórek nakrájené na tenčí nudličky.

Pstruha dáme znovu na pánev k zelenině, pokapeme citrónovou šťávou, zakryjeme a dusíme doměkka. Hotovou rybu ozdobíme plátky citronu a petrželkou. Jako příloha vařené brambory .

SLADKÉ TVAROHOVÉ ČTVEREČKY

Potřbujete:
* 2 hrnky hladké mouky
* 1 prášek do pečiva
* 3 vejce
* 250 g měkkého tvarohu
* 100 g hery
* sůl
* olej na smažení
* moučkový cukr
* 3 balíčky vanilkového cukru

 

V míse smícháme 3 vejce a rozehřátou heru, přidáme prášek do pečiva nebo jedlou sodu, 1 měkký tvaroh, špetku soli a opatrně zahušťujeme hladkou moukou. Mícháme, až budeme mít hotové tužší těsto.

Těsto dáme do lednice na půl hodiny, pak ho rozválíme na tloušťku asi 5mm. Rádýlkem vykrajujeme čtverce, které prořízneme třikrát ve středu.

Tyto čtverce pak smažíme v horkém oleji do zlatova. Vytáhneme a hned je klademe do směsi moučkového a vanilkového cukru, pořádně obalíme.