Bramborová smetanová polévka

6. února 2010·Jídlo a pití·Redakce

Polívka je grunt!

8 středních brambor, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1500 ml vody, 1 kostka zeleninového vývaru, 1 snítka libečku, 1 lžička kari koření, 1 lžička majoránky, 200 ml smetany,

sůl, čerstvá petrželka na ozdobení

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a obojí zesklovatíme na másle. Přidáme oloupané a na malé kostky nakrájené brambory, zalijeme vodou a přivedeme k varu.

Přidáme libeček a zeleninový bujón. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut, až se brambory začnou rozpadat. Pak přidáme kari a majoránku a vlijeme smetanu.

Polévku už jen necháme přejít varem, rozmixujeme ji a osolíme. Na talířích do ní přidáme zelenou petrželku.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme