Hanácká fazolová polévka

13. března 2010·Jídlo a pití·Redakce

Fazole jsou dobré bobule!

1-2 hrnky bílých fazolí (předem namočit), cca 300 g uzeného masa, troška kopru (třeba i sušený), máslo a mouka na jíšku, cca 1 dl smetany nebo šlehačky, sůl, ocet na dochucení

Namočené fazole dáme vařit spolu s masem až do měkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci uděláme z másla a mouky světlou jíšku, kterou rozředíme vodou nebo vývarem + voda z fazolí, osolíme dle chuti. Přidáme fazole, maso, smetanu a jemně nakrájený kopr. Necháme provařit a dochutíme octem. Polévka je přiměřeně hustá a velmi jemné chuti. Kdo nemá rád kopr, může jej vynechat, ale v originálním receptu nesmí chybět 🙂

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme