Vyhledávání
Zavřít
Hanácká fazolová polévka
Fazole jsou dobré bobule!
1-2 hrnky bílých fazolí (předem namočit), cca 300 g uzeného masa, troška kopru (třeba i sušený), máslo a mouka na jíšku, cca 1 dl smetany nebo šlehačky, sůl, ocet na dochucení
Namočené fazole dáme vařit spolu s masem až do měkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci uděláme z másla a mouky světlou jíšku, kterou rozředíme vodou nebo vývarem + voda z fazolí, osolíme dle chuti. Přidáme fazole, maso, smetanu a jemně nakrájený kopr. Necháme provařit a dochutíme octem. Polévka je přiměřeně hustá a velmi jemné chuti. Kdo nemá rád kopr, může jej vynechat, ale v originálním receptu nesmí chybět 🙂