Hermelínové kuličky

21. února 2010·Jídlo a pití·Redakce

Královský požitek s králem sýrů

1/2 kg mletého masa, 1 žemle, trochu mléka, 2 vejce, 1 hermelín, 1 lžíce škrobové moučky, pepř, sůl, 2 cibule, strouhanka podle potřeby, 100 g anglické slaniny, grilovací koření, olej na potírání

Postup přípravy: Maso smícháme s žemlí namočenou v mléce, se dvěma žloutky, kostičkami hermelínu, škrobovou moučkou, pepřem a solí, nakonec vmícháme sníh z bílků. Pokud je směs řídká, zahustíme strouhankou. Tvoříme kuličky, které napichujeme střídavě s plátky cibule a čtverečky slaniny na jehly. Posypeme grilovacím kořením a grilujeme asi 10 minut. Během grilování potíráme olejem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme