Musaka po česku

2. dubna 2012·Jídlo a pití·Redakce

Nebojte se exotiky!

Musaka po česku

balíček mletého masa,

celý lilek,

250ml rajčatového protlaku,

100g kozího sýra/nebo sýra balkánského typu,

skořice a sůl,

2 lžíce olivového oleje

Mleté maso osolíme a osmahneme na 2 lžících olivového oleje, poté přikryjeme pokličkou a dusíme. Mezitím si lilek nakrájíme na kostičky, který přidáme k masu, jakmile se šťáva z masa částečně vydusí. Dusíme dál i s lilkem do doby, než lilek nasákne všechnu šťávu z dušeného masa.

Do směsi vlijeme rajčatový protlak a posypeme skořicí. Opět dusíme na mírném ohni, dokud se nevyvaří veškerá šťáva. Nakonec přidáme do směsi kostičky sýra a lehce vše smícháme a dále již nevaříme.

Podáváme s čerstvým chlebem, nebo můžeme nechat zapéci s brambory nakrájenými na plátky.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme