Vyhledávání
Zavřít
Musaka po česku
Nebojte se exotiky!
Musaka po česku
balíček mletého masa,
celý lilek,
250ml rajčatového protlaku,
100g kozího sýra/nebo sýra balkánského typu,
skořice a sůl,
2 lžíce olivového oleje
Mleté maso osolíme a osmahneme na 2 lžících olivového oleje, poté přikryjeme pokličkou a dusíme. Mezitím si lilek nakrájíme na kostičky, který přidáme k masu, jakmile se šťáva z masa částečně vydusí. Dusíme dál i s lilkem do doby, než lilek nasákne všechnu šťávu z dušeného masa.
Do směsi vlijeme rajčatový protlak a posypeme skořicí. Opět dusíme na mírném ohni, dokud se nevyvaří veškerá šťáva. Nakonec přidáme do směsi kostičky sýra a lehce vše smícháme a dále již nevaříme.
Podáváme s čerstvým chlebem, nebo můžeme nechat zapéci s brambory nakrájenými na plátky.