RADA FREKVENCE 1: Na chřipku platí správná strava

28. ledna 2016·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Současné teplé počasí přímo nahrává vzniku viróz. Počet nachlazených a nemocných roste. Jak se můžeme účinně bránit chřipkové vlně? Správným jídlem!

Vyzkoušejte potraviny, které chřipce nedovolí zvítězit. A pokud už nemocní jste, uleví vám od protivných příznaků nemoci.

Polévka je grunt

Uvařte si silný zeleninový nebo masový vývar. Vařte je opravdu dlouho! Vývar doplní tělu živiny, které vypotí.

Vitamíny

Konzumace čerstvého ovoce je samozřejmost. Jako prevence nebo jako přírodní lék. Dopřejte si ovoce bohaté na vitamín C, třeba citrusy. Ale nezapomínejte ani na kysané zelí. To je vitamínová bomba.

Voňavý anýz

Anýz obsahuje léčivou látku, která usnadňuje vykašlávání. Případně si kupte čajovou směs, která anýz obsahuje.

Přírodní antibiotika

Že jsou jimi česnek a cibule, určitě víte. Přidejte dávku čerstvě drceného česneku třeba do silného kuřecího vývaru!

Zázvor a med

Dopřávejte si čas s čerstvého zázvoru dochucený medem. Med do čaje přidejte, až trochu vychladne, vroucí voda ničí účinné látky v medu.

Ohleduplnost

Není to sice o jídle, ale… Pokud vás nachlazení přepadlo a vy musíte nutně do práce, nestyďte se používat roušku. Kolegové vaši ohleduplnost určitě ocení. A navíc tak bude s vámi kolegům veseleji!

Nadopujte se citrusy netradičně! Vitamínů není nikdy dost. 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme