RECEPT FREKVENCE 1: Pečené rané brambory a dva skvělé dipy

Zkuste si v duchu připomenout skvělou chuť raných brambor! Ne, raději si je nezapomeňte rovnou připravit. Teď jsou nejchutnější.

Potřebujete:

  • Rané brambory
  • Olej
  • Sůl
  • Alobal
  • Hlávkový salát a rajče

Rané brambory umyjte a pečlivě osušte. Do každé brambory udělejte ostrým nožem zářezy asi 0,5 cm široké a tak do dvou třetin brambory hluboké. Potom každou bramboru potřete olejem, osolíme, jednotlivě zabalíme do alobalu a pečeme při 180°C asi 40 minut doměkka. Upečené brambory naaranžujeme na hlávkový salát, ozdobíme rajčetem a naplníme dipem.

Česnekový dip

Potřebujete:

  • Paličku česneku
  • 1 neochucený tvaroh ve vaničce
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 jarní cibulku
  • 2 vařená vejce
  • Sůl

Vajíčka uvařte natvrdo (od bodu varu 8 minut), zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. To platí také pro cibulku a česnek. Tvaroh rozmíchejte v misce s kysanou smetanou a solí. Přidejte česnek podle chuti. Jarní cibulku pokrájejte nadrobno a přidejte do tvarohové směsi. Na závěr do tvarohu vmíchejte vajíčka protlačená přes krájecí mřížku nadrobno. Dip jemně promíchejte a dejte vychladit. Pak jím naplňte brambory.

Boloňský dip

Potřebujete:

  • 100 g mletého hovězího zadního masa
  • 200 ml vody
  • 1 malý rajský protlak
  • 1 rajče
  • 1 cibuli
  • Olej
  • Sůl
  • Oregáno

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, osmažte na oleji. Přidejte mleté maso, na malé kostičky nakrájené rajče, osolte, promíchejte, podlijte vodou a pozvolna duste asi půl hodiny. Přidejte rajský protlak, oregano podle chuti a nechte dusit, dokud se neodpaří voda. Tento dip dávejte do brambor teplý.

 

BABICOVY RECEPTY: Kuře s bramborem a rajčaty*Hrušková buchta

RECEPT FREKVENCE 1: Vyzkoušejte salát Waldorf!