RECEPT FREKVENCE 1: Upečte si úžasný chleba bez lepku a uhlovodanů!

19. března 2016·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Anglicky se mu říká cloud bread. Takže takový obláčkový chléb. Jako na obláčku se budete cítit, když si ho upečete a ochutnáte!

Tak tohle musíte rozhodně vyzkoušet!

Slovo “chléb” je v současnosti skoro zapovězené. Zakousnout se s chutí do pečiva, to vyžaduje odvahu. Vždyť všude číhají strašáci v podobě kalorií, lepku, uhlovodanů, zbytečných kilogramů navíc. Ale teď se to změní. Vyzkoušejte recept, který si oblíbila spousta lidí. Upečte si lehký chleba s vysokým obsahem proteinů, který ale nemá uhlovodany ani lepek. 

Obláčkový chléb je hračka!

Potřebujete:

  • 3 vejce
  • 3 polévkové lžíce čerstvého sýra (žervé), v pokojové teplotě
  • 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 polévkovou lžíci medu (pokud chcete mít chleba sladší)

Příprava:

Předhřejte troubu na 150°C. Oddělte bílky od žloutků, bílky do jedné misky, žloutky do druhé (jako Popelka). Smíchejte žloutky s žervé (a případně medem), dokud nebude směs krásně vláčná. Potom vyšlehejte bílky s práškem do pečiva na sníh. Sníh a žloutky se sýrem opatrně smíchejte dohromady, ideálně míchejte lžicí tak dlouho, až nejsou vidět žádné žluté proužky. 

Na plech vyložený pečícím papírem rozložte asi šest až osm placek ze směsi a dejte do trouby na 15 minut. Pokud máte rádi bylinky, můžete chlebík posypat rozmarýnem. 

Dokud to nezkusíte, neuvěříte. Obláčkový chléb je pecka!

Lepek jako strašák současnosti. Musíme zapomenout na pečivo?

TIP FREKVENCE 1: Zapomeňte na diety! Víme, po kterých potravinách zhubnete

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme