Vyhledávání
RECEPT FREKVENCE 1: Vyzkoušejte mandlové máslo!
Určitě jste se už setkali s pojmem "raw" jídlo. Celebrity nenechají dopustit na jídelníček sestavený z pokrmů bez tepelné úpravy. Zkusíte to?
Přejít na “raw” stravu vyžaduje odhodlání, pevnou vůli a trpělivost při shánění čerstvých surovin.
Ale začít můžete jen s málem a svůj stávající jídelníček alespoň obohatit.
Vyzkoušejte recept na mandlové máslo!
Potřebujete:
- 300g mandlí, sůl
V mixéru mixujeme mandle se špetkou soli tak dlouho, dokud se z nezačne dělat hladká pasta.
Hmotu průběžně seškrabujte ze stěn mixéru a mixujte dohladka.
Tip:
Máslo je základem mnoha pomazánek, dipů a zálivek na salát. Je možné ho dochutit dření z vanilkového lusku, agávovým nebo javorovým sirupem a použít ho jako čokoládovo-oříškovou pomazánku, na zahuštění ovocných smoothies nebo pro přípravu raw dezertů.
GALERIE: 10 zvláštních jídel, které musíte na cestách ochutnat!
RECEPT FREKVENCE 1: Vyzkoušejte salát Waldorf!