RECEPT FREKVENCE 1: Vyzkoušejte mandlové máslo!

16. února 2016·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Určitě jste se už setkali s pojmem "raw" jídlo. Celebrity nenechají dopustit na jídelníček sestavený z pokrmů bez tepelné úpravy. Zkusíte to?

Přejít na “raw” stravu vyžaduje odhodlání, pevnou vůli a trpělivost při shánění čerstvých surovin.

Ale začít můžete jen s málem a svůj stávající jídelníček alespoň obohatit. 

Vyzkoušejte recept na mandlové máslo!

Potřebujete:

  • 300g mandlí, sůl

V mixéru mixujeme mandle se špetkou soli tak dlouho, dokud se z nezačne dělat hladká pasta.

Hmotu průběžně seškrabujte ze stěn mixéru a mixujte dohladka. 

Tip:

Máslo je základem mnoha pomazánek, dipů a zálivek na salát. Je možné ho dochutit dření z vanilkového lusku, agávovým nebo javorovým sirupem a použít ho jako čokoládovo-oříškovou pomazánku, na zahuštění ovocných smoothies nebo pro přípravu raw dezertů. 

GALERIE: 10 zvláštních jídel, které musíte na cestách ochutnat!

RECEPT FREKVENCE 1: Vyzkoušejte salát Waldorf!

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme