Restovaný pastinák s chorizem

6. února 2010·Jídlo a pití·Redakce

Objevte odstrkovanou kořenovou zeleninu – pastinák. Je levný, zdravý a v našich receptech chutná báječně.

NA 4 PORCE

15 minut,pečení 45 minut

* 200g pastinák, oškrábaný a rozčtvrcený
* 1 kg brambor, oškrábaných a nakrájených na klínky
* 4 klobásky chorizo
* 4 stroužky česneku
* 60 ml rostlinného oleje
* mořská sůl a čerstvý černý pepř
* 200 g rukoly

Na dresink:
* 1 lžíce dijonské hořčice
* 1 lžíce vinného octa
* 1 lžička cukru
* 60 ml olivového oleje

Troubu předehřejte na 200 °C. Pastinák, brambory, chorizo (celé klobásky), česnek (neoloupaný), olej, sůl a pepř dejte na plech a promíchejte. Pečte 45 minut, aby brambory zezlátly a pěkně křupaly. Dejte stranou.

Připravte česnekový dresink. Upečené stroužky česneku vyndejte z pekáčku, oloupejte nebo vymáčkněte. V míse je spojte s hořčicí, octem, cukrem a pořádně promíchejte. Nakonec přidejte olej a opět dokonale spojte.

Jednotlivé porce servírujte tak, že na každý talíř dáte vždy upečenou směs, ozdobíte rukolou a přelijete dresinkem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme