Kam na víkend? Výstava Koně v akci v Pardubicích připomene první republiku

21. srpna 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Koně v akci 2018 (Facebook)

Chovatelská přehlídka Koně v akci v Pardubicích letos slaví 20. výročí. O víkendu představí na 200 koní. Program akcentuje 100. výročí státnosti, jmenuje se První republika. Pozvánkou je páteční průvod koní do centra města. ČTK to tom informoval Dostihový spolek, který akci pořádá.

V tomto duchu se ponese především hlavní program před tribunami, na závodiště by měl poprvé v historii zavítat také první prezident Tomáš Garrigue Masaryk a jeho dobový doprovod,” uvedla mluvčí spolku Kateřina Nohavová.

Na akci vystoupí kovboj Jimmy Magura, zaříkávač koní Miloslav Simandl se šesti koňmi nebo skupina Štvanci. Novinkou je večerní program, vystoupí bluegrassová kapely Cop, písničkář Jan Vopařil. Diváci uvidí i pohádku Mrazík, v níž budou hrát herci na koních.

Diváky ohromí večerní ohňová show s koňmi České barokní společnosti a vše uzavře country bál s kapelou Naboso. Pro zájemce bude připraveno také stanové městečko,” řekl výkonný ředitel spolku.

Na výstavě se ale hlavně budou prezentovat různá plemena koní od nejmenších až po chladnokrevné koně. Potřinácté budou soutěžit v orbě klasickým i otočným pluhem. Dovednosti a síly poměří také v soutěži v ovladatelnosti a v tahu. Současně s výstavou se uskuteční finále rychlostních soutěží westernových koní barrel race a pole dancing.

Víkendovému programu předchází v pátek odpoledne průvod koní. Půjdou ze závodiště na Pernštýnské náměstí, dodala Nohavová.

Články - další články

Doporučujeme