Dcera druhého nejbohatšího mocnáře se vdala. Byla to svatba jako z pohádky a trvala celý týden

28. ledna 2022·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Svatbu jako z pohádky měla brunejská princezna Fadzillah Lubabul, která je dcerou sultána, jenž je považován za druhého nejbohatšího monarchu světa. Není proto divu, že svatba a oslava s ní spojená byly velkolepé a trvaly celých sedm dní. Ženichem je údajně neurozený cizinec, za to však velice pohledný muž. S informacemi přišel Blesk.

Princezna Fadzillah Lubabul je devátým potomkem z 12 dětí sultána Hassanala Bolkiaha a je politicky velice aktivní. Na druhou stranu její manžel je údajně pouze muž z lidu a příliš se o něm neví. Jejich svatba byla ovšem přesně taková, jak se od vládnoucí rodiny v takhle bohaté části světa, dá předpokládat.

Měla civilní, muslimský i státní charakter, hodovalo se sedm dní. Svatbě v mešitě Omar Ali Saifuddien předcházelo 17 salv královského dělostřelectva a veselí se pak přeneslo do královského paláce za 7 miliard, který má 1788 pokojů a 200 koupelen s kohoutky z ryzího zlata. Ženich s nevěstou vystřídali několik úborů. Zvlášť vyniklo, když byli sladěni v bílých a stříbrných brokátových úborech, které byly vyzdobeny stejnými sadami drahých kamenů.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Portal Maria Fernandes (@portalmariafernandes)

Nevěsta Fadzillah je kapitánkou národního netballového týmu, což je ženský sport, který se vyvinul z basketbalu a svůj čas věnuje vylepšení zdravotnictví a životního prostředí. V království, kde se ještě žije v lidskoprávním středověku a popravují tam homosexuály kamenováním, ji považují za pokrokovou. S nastávajícím, který se jmenuje Awang Abdullah Nabil Mahmoud Al-Hashimi, se zasnoubila na konci minulého roku.

Koktejl - další články

Doporučujeme