#KarluvMost: Pražská památka je na instagramu 10. nejoblíbenější na světě

26. července 2022·Koktejl·Redakce

Karlův most. (Foto: Shutterstock)

Karlův most byl serverem ParkSleepFly.com vyhodnocen, jako 10. nejoblíbenější místo postované na instagramu. Pořadí bylo určeno podle počtu hashtagů. Není divu, že se tahle nádherná památka dostala do top desítky. Jen málo je něco tak fotogenické jako magický a tajemný most, který nechal postavit Karel IV.

Přes den je plný turistů, v noci se z něj stává kouzelné a tajemné místo a nad ránem z něj můžete pozorovat krásný východ slunce. Nemluvě o tom, jak krásný je z něj výhled na Hrad. Není divu, že se právě Karlův most dostal mezi 10 nejoblíbenějších míst, které lidé rádi fotí na svůj instagram. 

View this post on Instagram

A post shared by Amaru Blair (@amarublair)

Na první místě v počtu hashtagů se umístila Eiffelova věž v Paříži. Na druhém místě je nejvyšší mrakodrap světa, Chalifova věž v Dubaji, a na třetím místě skončil Grand Canyon v USA. Do top desítky se také dostalo nejvyšší vyhlídkové kolo v Evropě London Eye, Empire State Building v New Yorku či slavný sanfranciský Golden Gate Bridge nebo kalifornský Big Sur. Na osmém místě se umístil Table Mountain v Jižní Africe a na devátém místě skončila newyorská vyhlídka Top of The RockDesáté místo si vysloužil Karlův most s 713 673 posty.

View this post on Instagram

A post shared by 🌟🌟🌟DIVINE.WORLDPLACES 🌟🌟🌟 (@divine.worldplaces)

Karlův most je pojmenován po císaři Karlu IV. Lucemburském, který byl mocným vladařem 14. století. Most dal postavit na místě staršího kamenného mostu, kterému se říkalo Juditin. Zahájení stavby bylo v roce 1357 a dokončen byl v roce 1402. 

View this post on Instagram

A post shared by Annica (@annicavsglobe)

Koktejl - další články

Doporučujeme