Destinace, které jsou překrásné a bez turistů: Patří mezi ně i opravdová Středozem

1. března 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Rádi cestujete a objevujete nová místa, ale veškerou představu o perfektní dovolené vám nakonec zkazí davy turistů? Destinace jako Dubaj, Bali nebo Maledivy jsou místa, kam se každý žene. Když pak chcete zveřejnit na sociální sítě perfektní fotku, musíte si na ni vystát frontu a pak vyretušovat davy a davy cestovatelů a turistů. Portál Refresher.cz přináší tipy na kouzelná místa, kde (zatím) žádné velké množství turistů nepotkáte.

Tanzanie

Zapomeň na zoologické zahrady, kde uvidíš uvězněná zvířata pouze, pokud se ti povede prodrat se skrze davy k zábradlí nebo ke sklu. Tím nejlepším zážitkem tvého života se může stát pozorování majestátního lva uprostřed divočiny nebo setkání s pasoucími se žirafami. Takové dobrodružství můžeš zažít právě v Tanzanii, kde tvá duše splyne s divokou exotickou přírodou.

Nový Zéland

Přeneste se do fantastického světa J. R. R. Tolkiena a podívejte se tam, kde malý hobit zachránil celou Středozem. Aby vás příroda Nového Zélandu uchvátila nemusíte být skalní fanoušek Pána Prstenů. Tento ostrov je tak rozmanitý, že jeden den můžete ležet na pláži a druhý zdolávat štíty hor. Na své si zde přijdou i milovníci vína a za návštěvu určitě stojí i oblast Waikato, kde se nachází areál Hobbiton – hobití vesnička.

Zermatt

Pokud jste milovníci lyžařských areálů, pravděpodobně byste se chtěli jednou podívat do italského Livigna. To se ale stává čím dál tím více populární a komerční a o davy turistů zde není nouze. Pokud preferujete něco klidnějšího, ale stejně krásného, doporučujeme navštívit Zermatt ve Švýcarsku. Do města nesmí auta, čímž si zachovalo malebnou atmosféru. A to nejlepší je výhled na majestátní Matterhorn.

Lombok

Láká vás návštěva proslulého Bali, které si každý pochvaluje jako místo, kde člověk může najít sám sebe? Tak tomu možná bylo dřív, ale sebe chce najít taková spousta lidí, že se z tohoto místa stala až příliš oblíbená destinace. Své nejkrásnější poklady ale Indonésie skrývá na svých menších a méně známých ostrovech. Jedním z nich je Lombok. Stejně jako na Bali najdeš na Lomboku krásné pláže, kouzelné vodopády a nedotčenou přírodu, ale s tím rozdílem, že se jimi můžeš kochat téměř o samotě.

Lofoty

“S tebou až na konec světa!” To nemusí být pouze metafora. Skutečně se můžete vydat na místo, které romanticky připomíná právě kraj světa. A tím jsou Lofoty. Souostroví na severu Norska si užijí především ti z vás, kterým nevadí sychravé počasí a necestují vyloženě za teplem. Hory vystupující z křišťálově čisté vody, však stojí za to. Pokud se sem vydáte na podzim, máte zaručené naprosté soukromí.

Foto: Shutterstock

Koktejl - další články

Doporučujeme