Dobbyho hrobeček zůstane tam, kde je. Místní se s tím budou muset smířit

4. listopadu 2022·Koktejl·Redakce

Dobby (Foto: se souhlasem Warner Bros. Pictures)

Na velšské pláži Freshwater West beach vznikl po uvedení filmu Harry Potter a Relikvie smrti část 1 umělý hrob se spoustou ponožek, vzkazů a kamínků. Fanoušci této ságy tak vyjadřují postu své oblíbené postavě, skřítkovi Dobbymu, který právě na tom místě ve filmu zemřel a byl pohřben. Místní si však na místo stěžovali a přáli si, aby byl hrob zrušen. Jak to dopadlo? To prozradil web Novinky.cz.

Skřítek Dobby patří k nejoblíbenějším postavám z knih a filmů o Harrym Potterovi. Téměř každý fanoušek a Dobbyho milovník oplakal jeho smrt na konci první části sedmého dílu Harry Potter a Relikvie smrti. Není proto divu, že na pláži, kde se tato srdce strhující scéna natáčela, vznikl památný hrobeček, kam lidé nosí vzkazy, kamínky a především ponožky.

Ponožky z toho důvodu, že to bylo Dobbyho nejoblíbenější oblečení, protože právě ponožka ho osvobodila ze služeb kruté kouzelnické rodiny a on se tak stal svobodným skřítkem. Tohle místo má svou specifickou symboliku a pro věrné fanoušky představuje něco důležitého, protože to pomohli společnými silami vytvořit právě oni sami. Jenže místní patrně nejsou velcí fanoušci této ságy a hrob fiktivní postavy chtěli odstranit.

View this post on Instagram

A post shared by SimulTV (@simultv)

“Vezměte děti na skládku, vypadá to úplně stejně,” říkají lidé, kteří v tomto místě žijí a změť ponožek a jiných předmětů se jim nelíbí. Někteří se obávají, že “nepořádek” uškodí místní floře a fauně. National Trust Wales (National Trust jsou neziskové organizace starající se o historické, kulturní a přírodní památky ve Velké Británii) proto zjišťoval, jaký vliv má Dobbyho hrob na okolní životní prostředí.

“Předměty, jako jsou ponožky, drobnosti a úlomky barvy z malovaných oblázků, by se mohly dostat do mořského prostředí a potravního řetězce a ohrozit tak volně žijící živočichy. Nicméně riziko není tak velké, aby musel být hrob přesunut. Na základě výsledků konzultací však památník Dobbyho zůstane v nejbližší době na pláži, aby se jím lidé mohli kochat,” uvedla ve svém prohlášení organizace.

 

 

Koktejl - další články

Doporučujeme