Fenka utekla z nového domova zpět do útulku. Na cestě byla tři dny

16. února 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Opravdu zajímavý případ se odehrál v texaském El Pasu. Na zaměstnance tamního útulku zazvonila fenka, kterou si odtamtud nedávno vzali domů noví majitelé. Pes urazil cestu dlouhou 16 kilometrů. Informoval o tom server USA TODAY.

Fenka Bailey se konečně dočkala a našla nový domov, bohužel v něm dlouho nevydržela. Psovi se zasteklo po útulku a rozhodl se vydat zpátky na vlastní pěst. Po útěku noví majitelé okamžitě kontaktovali Ligu pro záchranu zvířat, která provozuje útulek a ta oslovila lidi z okolí s tím, kdyby fenku zahlédli, aby je okamžitě kontaktovali.

Pes se vydal na cestu dlouhou 16 kilometrů a po třech dnech se objevil v jednu hodinu ráno u dveří útulku. Zazvonil dokonce na zvonek, čímž se mu podařilo zburcovat personál. “Na kameře u zvonku jsme viděli, jak tam pobíhá, posedává a čeká, až někdo přijde,” popisuje šéfka útulku Loretta Hyde.

Po příchodu Bailey, informovali zaměstnanci útulku na facebooku okamžitě o tom, že je fenka v bezpečí. “Všem, kteří hledali, volali, doufali – děkujeme,” stálo v příspěvku. “Psi jsou opravdu neuvěřitelní. Byl to pro nás všechny moc hezký konec.” Fenka je už zase zpátky u svých nových majitelů.

Koktejl - další články

Doporučujeme