Koloběžkový výlet z Paříže do Prahy vynesl 100 000 korun na charitu. Ústečan strávil na koloběžce 140 hodin

17. srpna 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

Miroslav Oros: Foto ČTK/Zavoral Libor

Pomáhat se dá různými způsoby. Ústečan Miroslav Oros pro to zvolil cestu na koloběžce Z Paříže do Prahy. 1683 kilometrů zvládl za dva týdny a získal 100 000 korun ve prospěch sbírky Pomozte dětem.

Miroslav Oros z Ústí nad Labem ujel za dva týdny trasu z Paříže do Prahy na koloběžce. Během cesty, která mu trvala 140 hodin čistého času, sledoval olympijské hry za pomocí bluetooth připojení. Vydělal tak 100 000 korun pro sbírku Pomozte dětem.

23. července, tedy v den zahájení letošních letních olympijských her v Tokiu, vyrazil i Miroslav přímo z pod Eiffelovy věže směr Praha. Po celou dobu své cesty hry sledoval, a tím, že často vyrážel ještě před svítáním, zažíval mnohá vítězství českých sportovců, což mu dodávalo sílu.

Jeho trasa vedla přes Belgii, Lucembursko a Německo. V cestě mu stály také Ardeny, které mu prý daly pořádně zabrat. „Tam jsem měl převýšení 1000 až 1500 metrů denně. Nestydím se přiznat, že když byl kopec opravdu velký, tak jsem z koloběžky slezl,” řekl Oros.

Několikrát si prý říkal, proč do toho šel. Cesta byla náročná, ale měl štěstí na počasí a lékárničku nemusel použít ani jednou. jednotlivé etapy mu navazovaly tak těsně, že někde měl jen tři hodiny na spánek. Proto jel místo čtrnácti dnů šestnáct. Potřeboval dohnat ztrátu, která se pochopitelně nastřádala.

Doprovod mu dělal Tomáš Čapek s obytným automobilem a kamerou, na kterou zachycoval důležité okamžiky cesty pro chystaný dokument.

Česká republika je velmoc ve výrobě koloběžek, které mají podle mě velkou budoucnost. Nadšenců jako já je tu už mnoho a třeba český příběh nakazí i zbytek Evropy. Na koloběžce se cítíte jako dítě, což jednou za čas není vůbec špatné,” uvedl Oros.

Koktejl - další články

Doporučujeme