Morbidně obézní žena si myslela, že trpí zácpou. Lékaři odhalili těhotenství

24. března 2021·Koktejl·Barbora Pisingerová

Foto: Discovery Networks

Morbidně obézní Amy Slaton (33) čekalo pořádné překvapení, když se vypravila k doktorovi kvůli zácpě, bolestem zad a nadmutému břichu. Lékaři překvapené ženě oznámili, že je těhotná. Hvězda americké reality show 1000-lb Sisters přitom před pouhými čtyřmi měsíci podstoupila žaludeční bypass a lékaři jí nedoporučovali těhotenství ještě po další dva roky.

Amy a Tammy Slatonovy jsou v Severní Americe známými celebritami. Sestry z Kentucky ve vlastním pořadu 1000-lb Sisters (do češtiny přeloženo jako 450kg sestry) dokumentují svou snahu bojovat s morbidní obezitou a zlepšit své zdravotní vyhlídky.

Obezita ohrožuje sestry na životech

Název pořadu nevznikl jako nadsázka. Na začátku točení reality show obě sestry dohromady skutečně vážily přes 1000 liber, tedy více než 460 kilogramů. Morbidní obezita pořádně komplikovala jejich pohyblivost a ohrožovala je na životě. Kvůli svému hendikepu se sestry živily jen natáčením videí na YouTube.

Korpulentnější Tammy v současnosti stále váží přes 300 kilogramů. Amy se ale daří o poznání lépe a zvládla již shodit dostatek váhy na to, aby mohla podstoupit gastrický (žaludeční) bypass. Operaci prodělala před čtyřmi měsíci.

Radost z úspěchu teď ovšem poznamenal šok z nečekané události. Když se Amy vydala k lékaři kvůli nadýmání a zácpě, náhodou zjistila, že je těhotná. Podle lékařů by se přitom těhotenství měla vyvarovat alespoň dva roky od operace.

Zácpa a silné bolesti

“Zlato, hrozně to bolí. Nevím, hodně mě bolí záda a nemůžu se vykakat,”stěžovala si v pořadu svému manželovi Michaelovi, než společně odjeli do nemocnice. Zácpa patří mezi možné vedlejší účinky operace, kterou Amy prodělala, dvojice jí proto nepřikládala velký význam. Nakonec ale vedla k odhalení velkých novinek.

Z překvapivé novinky mají nakonec manželé velkou radost, stále se ale obávají o Amyino zdraví. “Strašně se bojím, protože jsem teprve před čtyřmi měsíci prodělala operaci a teď jsem těhotná,”svěřila se nastávající matka.

Gastrický bypass už nyní ženě velmi pomohl. “Jsou to čtyři měsíce, co jsem podstoupila operaci na snížení hmotnosti, a už jsem shodila 56 kg,”pochvalovala si ve vyjádření pro kanál Discovery+.“Aktuálně vážím 129 kg,” uvedla. Pro další zlepšování své kondice má nyní velkou motivaci.

Foto: Discovery Networks

 

Koktejl - další články

Doporučujeme