Muž nemohl sehnat zubaře. Ze zoufalství si vytrhl zuby vlastními silami

29. ledna 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Deník Mirror přišel s děsivým příběhem. Angličan bydlí v oblasti, kde nejsou k dispozici žádní zubaři, ke kterým by mohl docházet. Bohužel jeho zuby nebyly v úplně nejlepším stavu, a tak se muž odhodlal k velmi zoufalému činu. Vytrhl si sám pět zubů.

Jednapadesátiletý fotograf Ferdi žije ve městě Wakefield, kde v okruhu 40 kilometrů nejsou dostupní žádní zubaři a pokud k nějakému došel, tak si za zákrok naúčtoval horentní sumu, a to si muž nemohl dovolit. Jelikož už nadále nechtěl trpět nesnesitelnou bolestí zubů, vzal situaci do svých rukou.

Bolest zubů byla taková, že Ferdimu nedovolovala ani spát. Proto se rozhodl si zub vytrhnout kleštěmi sám. “Popadl jsem ho a začal tahat. Ach můj bože, ta bolest. Bylo to nesnesitelné, ale řekl jsem si, že budu tahat dál a vyšlo to. Ke konci jsem slyšel, jak něco prasklo a zub byl venku,” popsal Mirror muž a dodal, že se potom dostavila obrovská úleva. “Všude byla krev. A doufal jsem, že už toto nebudu muset nikdy podstupovat,” dodal.

Bohužel byl nucen tuto akci provést ještě čtyřikrát. “První jsme trhal zuby vzadu, a pak došlo i na jeden zub vepředu. Takže teď tam mám velkou mezeru,” sdělil serveru. Bohužel Ferdi na tom stále není finančně tak dobře, aby si mohl dovolit estetickou úpravu zubů na klinice. Dodal ale, že teď už ho nic nebolí a konečně může opět normálně jíst i spát.

Muž ale podle Mirror není jediným, kdo má v Anglii problém se zubním ošetřením. Nedávný průzkum BBC zjistil, že devět z deseti ordinací není schopno přijmout nové pacienty a až 97 % zubařů nepříjmá žádné nové dospělé pacienty. Vše se podle nich zhoršilo po pandemií covid-19.

Koktejl - další články

Doporučujeme