Problém černých koček. Proč si lidé myslí, že nosí smůlu a jsou jich plné útulky?

16. srpna 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Všichni známe pověru o tom, že černé kočky nosí smůlu a jsou předzvěstí něčeho špatného a zlého. Jenže tahle povídačka je špatná hlavně pro černé krásky. Právě tyto kočičky mají největší problém najít si nový domov. Kde ale vlastně tahle pověra vznikla?

Když vám přejde přes cestu černá kočka, budete mít smůlu nebo se vám stane něco špatného. Stará pověra, která nejvíce škodí hlavně kočičkám s černým kožíškem. Právě jich je v útulcích nejvíce, lidé si totiž myslí, že pověra ze 14. století je pravdivá.

View this post on Instagram

A post shared by Hair Art Lumbarda (@hairartlumbarda)

Právě v tomto století byla asociace mezi černými kočkami a ďáblem tak rozšířená, že lidé věřili, že černé kočky způsobují pandemii černé smrti, tedy moru. To byl důvod, proč takto zbarvené micky lidé vybíjeli. O dvě století později hysterie vyvrcholila. Mohlo za to čarodějnictví, kdy pověrčiví Evropané spojovali černé kočky s čarodějnicemi. Tato představa se rozšířila i do Ameriky, kde hrála svou roli během čarodějnických procesů v Salemu.

Dnes jsou útulky plné černých koček. Některým lidem také vadí, že tyto krásky se dají jen velmi těžko vyfotit, aby na fotce vypadaly krásně. Černá zkrátka dobře nevynikne. Tyto micky jsou v inzerátech přehlížené, což je ale špatně. Pod každým kožíškem se skrývá originál, naprosto jedinečná zvířecí dušička, která hledá milujícího člověka. A jen kvůli své barvě chlupů by na něj neměla čekat déle.

Koktejl - další články

Doporučujeme