Pumpaři mají občas opravdu zajímavé historky. Třeba s paní, která zapalovačem zahřívala víko od nádrže

7. ledna 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Každá profese má jistě své kuriózní historky. Obzvlášť pokud je to profese, která se dostává do kontaktu se zákazníky. Někdy je to pro pobavení, jindy zase spíš k pláči. Webu Novinky.cz se svěřili pumpaři, co všechno na svých pracovištích zažili.

Spoustě žen (i mužů) se občas stal nějaký ten řidičský trapas, třeba když nebyla schopná otevřít nádrž manželova auta, nebo místo nafty natankovaly benzín. Tyhle historky, o kterých se rozpovídali pumpaři, by vás možná ani nenapadli, že jsou možné. Kromě útoků, přepadávání, agresivnímu chování zákazníků a odjezdů od stojanů bez placení, se musejí potýkat i s dalšími případy.

Zapalovač a palivo nejsou kamarádi

Asi nejbizarnější situace nastala v zimě s řidičkou, která se po zaparkování u stojanu trápila se zamrzlým víkem od nádrže. Po chvíli přišla do prodejny požádat o zapalovač, kterým by víko rozmrazila. Po šokované reakci prodejce, že to snad nemyslí vážně, ji nabídla rozmrazovací směs na zámky za 40 korun. Žena však trvala na zapalovači. Alespoň víko popojela zahřívat od stojanu na parkoviště.

Chtěla odjet i s pistolí

Její středočeská kolegyně zase pohotově zasáhla u jisté značně chaotické řidičky. Všimla si jí už na kameře. Žena při tankování telefonovala a nervózně gestikulovala. Čerpací pistoli strčila do nádrže, a ještě s mobilem u ucha něco dávala do kufru. Pistole se automaticky vypnula, paní zaklapla kufr a sedala si do auta, že odjede. Zaplaceno neměla a pistole s hadicí zůstala zastrčená v nádrži. Pumpařka rychle vyběhla a šoférku zastavila. Ta zkrátka jen nevěděla, co dělá.

Zapomenutý psík

Další manželský pár po natankování a zaplacení nasedl do auta a odjel. Na benzince však po nich zůstala malá jezevčice. Obsluha pumpy si nejprve myslela, že ji tam nechali schválně a chtěli se jí tak zbavit. Po nějaké době se však přiřítili zpět. “Manželé se museli v autě pohádat, kdo za to může, protože na sebe vrhali zlé pohledy,” sdělil pumpař.

Brzda není plyn

Jiné situace už tak veselé nejsou. Jako když se řidička na začátku loňského roku probourala až dovnitř prodejny pumpy u Zdib jen proto, že si u stojanu spletla pedály.

Koktejl - další články

Doporučujeme