Smutná zpráva: Jednoho z přeživších čápů potkal stejný osud jako jeho maminku

3. srpna 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Velmi smutná zpráva obletěla celé Česko. Čápy v Mladých Bukách potkala další rána. Nejprve přišli o maminku, která vletěla do drátu elektrického vedení a o tři mláďata se musel postarat samec sám. Vše už vypadlalo nadějně a čapí bratři se učili létat. Bohužel jedno z nich potkal stejný osud jako jeho maminku.

Bohužel 29.7. , přibližně ve 14:08, jsme přišli o dalšího čápa z mladobuckého hnízda,” napsala ve skupině Čapí hnízdo Mladé Buky uživatelka Tereza. Jedenoho z čápích bratrů, Bonifáce, zabily dráty vysokého napětí. V hnízdě tak zůstali s otcem Bukáčkem jen Pankrác a Servác.

Koncem května dosedla na dráty elektrického vedení maminka čápů, Barunka. “Stalo se mu to osudným, stejně jako jeho mamince, dosednutí na dráty vysokého napětí. Přeju si, aby mu s jeho maminkou bylo “tam nahoře” už jen dobře,” napsal na Facebook Jiří Zeman, který se o sirotky celou dobu stará.

Záchranu čapí rodinky sledovalo celé Česko online prostřednictvím videokamery. Po dohodě s odborníky a záchrannou stanicí, čápata pravidelně dokrmovali dobrovolníci. Všechny tak skon jednoho z čápat velmi zasáhl. “Tečou mi slzy a mísí se ve mně smutek, lítost z Bonnyho smrti, ale i zlost a naštvanost na majitele rozvodné sítě,” napsla jedna z uživatek do komentářů na Facebooku.

Koktejl - další články

Doporučujeme