Vegani naštvali masožrouty drsnou reklamou s roztomilým prasátkem

23. února 2022·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

V Británii vznikla nová reklama od společnosti Viva!, která propaguje veganství. Ta rozdělila lidi na dva tábory, tedy na ty, které již existovaly. Někdo bere drsnou reklamu s roztomilým prasátkem a sekáčkem na maso jako dobrý nápad, někoho ovšem pohoršuje. Informace přináší Novinky.cz.

Reklama vypráví o dvojici sedící na gauči a pejskem na klíně. Hladový pár si objedná jídlo přes aplikaci a zvolí vepřové. Když jim u dveří zazvoní kurýr a oni očekávají krabičky s večeří, za dveřmi na ně sice kurýr čeká, ovšem se sekáčkem v ruce a malým, rozkošným živým prasátkem u nohou. Závěrečný slogan pak říká, že zvířata nejsou jen maso.

Polovina lidí se na sociálních sítích vyjadřuje k myšlence reklamy kladně. Poselství kvitují a doufají, že tak více lidí přehodnotí svoje stravovací návyky a přestanou jíst maso a živočišné produkty. Druzí na druhou stranu nadávají, že je reklama nevhodná a urážlivá. Jistě není těžké rozeznat, která skupina je tvořena z lidí, co maso jedí a která z těch, co ho nejedí.

Opravdu silné, skvělá práce,” píše jedna z diskutujících na sociálních sítích, která ke svému názoru přidala #govegan. “Co má sakra tohle být? Zobrazení prasátka v kombinaci se sekáčkem na maso je nechutné. Vždyť se na to mohou dívat i děti,” píše zase jiný.

A jak se tato rozdělující společnost reklama líbí vám?

Koktejl - další články

Doporučujeme