Žena prý porodila deset dětí. Má to ale háček, úřady ji nemohou najít

14. června 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Jen měsíce poté, co Malijka Halima Cisse porodila živá devaterčata, přišla z Jihoafrické republika další zpráva. Gosiame Sithole prý měla porodit hned sedm chlapců a tři dívky. Úřady po ní ale zatím pátrají.

Zprávu o narození desaterčat přinesl jihoafrický deník Pretoria News. Gosima Sithole, která má doma už dvojčata, prý očekávala osm potomků, ale doktoři na ultrazvuku prý dvě děti přehlédli a na svět nakonec minulé pondělí v jihoafrické provincii Gauteng údajně přišlo sedm chlapců a tři děvčata. V případě, že by se zpráva potvrdila, jednalo by se o překonání světového rekordu. Zástupci Guinnessovy knihy rekordů už matce poblahopřáli a uvedli, že se pokusí zprávu ověřit. V tom ale může být potíž.

Úřady provincie Gauteng totiž tvrdí, že rekordní porod neeviduje žádná z veřejných ani soukromých nemocnic. “Nemáme záznam o porodu deseti dětí z jakékoliv nemocnice. Zkontrolovali jsme všechny soukromé i veřejné nemocnice, nikdo o případu neví,” uvedl mluvčí úřadu guvernéra Thabo Masebe. Gosima a její manžel Tebogo Tsotetsi jsou známí sociální službě provincie Gauteng. “S matkou a dětmi jsme se fyzicky nesetkali, ale matka je naší klientkou od roku 2016 od doby, kdy porodila dvojčata,” tvrdí mluvčí sociální služby Feziwe Ndwayana. Sociální služba se nyní snaží rodinu kontaktovat.

Otec dětí opravdu trvá na tom, že jeho manželka porodila deset dětí. “Jsem šťastný, ale teď o tom nemůžu moc mluvit,” řekl Tsotetsi, který je nyní bez práce. Lékaři nejprve rodině tvrdili, že čekají šest dětí. Na dalším ultrazvuku se opravili s tím, že vidí hned osm dětí. Nakonec před porodem zjistili, že miminek bude deset.

Matka byla v sedmém měsíci a podle jednoho jihoafrického zdroje měla pět dětí přivést přirozeným porodem a pět císařským řezem. U porodu mělo být podle otce dětí šest doktorů, dva gynekologové a dvě porodní sestry. Žena podle rodiny rodila v soukromé nemocnici a po porodu vystoupila veřejně Lerato Tsotetsi, která tvrdí, že je členkou rodiny. “Na žádost lékaře, dokud jsou děti velmi malé a na novorozenecké jednotce intenzivní péče, nebudou žádné jejich fotky,“ uvedla Tsotetsiová na Twitteru.

Na tom, že se celá událost opravdu stala, trvá i list Pretoria News a jeho vydavatel Independent Media Group. Novináři deníku jsou prý s rodinou v kontaktu už několik měsíců, ale na žádost rodiny celý příběh publikovali až po porodu. Otec deseti dětí na žádost místních novinářů o rozhovor už nereagoval a odkázal je na rodinného přítele Makgoshi Maponyaneho. Ten prý bude jednat s novináři a přijímat dary od veřejnosti. O finanční i materiální pomoc požádali matka i otec.

Koktejl - další články

Doporučujeme