Lék téměř na všechno? Banán! 7 důvodů, proč jíst aspoň jeden denně

11. července 2017·Články·Redakce

Cenný zdroj vitamínů s vysokým obsahem draslíku, hořčíku, vápníku, vlákniny a železa? Odpověď je banán. A stačí jeden denně, abyste se cítili fit. Na co všechno má vliv?

Banán patří mezi oblíbené ovoce, možná jste ale nevěděli, že pomáhá nejen s trávením. Díky vysokému obsahu přírodních cukrů zasytí a doplní energii, pozitiv má ale mnohem více, přesvědčte se sami!

#1 Trpíte na pálení žáhy, zácpu či průjem? Banán neutralizuje překyselenost žaludku a díky obsahu vlákniny prospívá zažívání. Dokonce zklidňuje stav po prohýřené noci – přehnali jste to s alkoholem? Dejte si banán a bude vám zase do smíchu.

#2 Vysoký podíl železa stimuluje produkci hemoglobinu. Banán je tedy jedna z přirozených zásobáren železa a navíc oproti lékům nezatěžuje trávicí systém.

#3 Ve stresu máme tendenci sáhnout po něčem sladkém, abychom doplnili energii. Nevhodné potraviny může v tomto případě skvěle nahradit banán, který má vysoký obsah sacharidů, které se postupně uvolní do krve a hladina cukru nekolísá.

#4 Máte špatnou náladu nebo deprese? Dejte si banán, obsahuje totiž tryptofan, který se v těle přemění na serotonin.

#5 Nejlepší ovoce v boji s vysokým tlakem? Banán! Obsahuje totiž draslík a ten krevní tlak snižuje.

#6 Mají vaše děti problém s pozorností? Přestali jste se v práci soustředit? Opět pomůže draslík, který je v banánu obsažen opravdu hojně. Dodá síly duševní i fyzické. Je to oblíbená přírodní zbraň většiny sportovců.

#7 Věděli jste, že když si bodnutí od hmyzu potřete banánovou slupkou, zmírníte otok a urychlíte hojení?

 

 

Články - další články

Doporučujeme