Lupič hrozil prodavačce pistolí kvůli pár kouskům čokolády, policie ho dopadla

31. října 2023·Články·ČTK

Belgičtí policisté řešili minulý týden případ ozbrojené loupeže v supermarketu v bruselské čtvrti Molenbeek-St-Jean. Lupič při odchodu vytáhl na prodavačku zbraň ukrytou pod svetrem a dal se na útěk. Kuriózní na tomto případu je zejména skutečnost, že lupič si s sebou podle belgických médií ze supermarketu neodnesl nic jiného než několik tabulek čokolády.

Belgie je svou kvalitní čokoládou proslulá a v Bruselu je mnoho specializovaných obchodů, ale případy, kdy se někdo pokusí zmocnit se i vysoce výběrové čokolády způsobem za hranicí zákona, jsou skutečně naprosto výjimečné. Lupič v jednom ze supermarketů řetězce OKay na severu Bruselu se ovšem rozhodl pohrozit prodavačce pistolí jen kvůli několika kusům čokolády nespecifikované značky.

K jeho smůle vše viděl muž, z něhož se vyklubal policista v civilu. Ten upozornil kolegy ve službě a začal jej „diskrétně sledovat“ Policie tak lupiče zadržela jen o pár bloků dál a brzy vyšlo najevo, že je podezřelý také z loupeže v dalším supermarketu v jiné čtvrti Anderlecht. Kromě čokolády zajímala policisty také pistole, ale ukázalo se, že v prodejně hrozil pouze maketou.

Články - další články

Doporučujeme