Mladík si pořídil na kolej mazlíčka, po návratu ho čekalo nepříjemné překvapení

10. září 2020·Články·Lenka Skrzeczkova

Kajmanka supí (Foto: Shutterstock)

Server Daily Mail informoval o zvláštním případu, který se odehrál v čínském městě Wu-Chan. Dvacetiletý student Lin Buxiu po návratu na koleje našel svou želvu mrtvou. Vypukla totiž epidemie koronaviru a on ji musel osm měsíců nechat na internátu.

Student se ke konci ledna rozhodl navštívit rodinu, aby s nimi oslavil čínský Nový rok. Na koleji bydlel spolu s mazlíčkem-želvou kajmankou supí. Té, aby neumřela připravil dostatek zásob jídla a vody. “Plánoval jsem se na univerzitu vrátit 20.února,” řekl serveru Daily Mail Lin. Bohužel město Wu-chan bylo 23. ledna uzavřeno z důvodu zastavení šíření nového typu koronaviru. “Za normálních okolností by jídlo a voda, které v nádobě zůstaly vydržely více než měsíc,” dodal student.

Čínská vláda sice zmírnila cestovní omezení 8. dubna, ale studenti se na univerzity mohli vrátit až na konci srpna. Když se Lin na kolej vrátil, našel na balkóně mrtvý skelet želvy. “Nečekal jsem, že opatření budou trvat tak dlouho. Budeme bratři v jiném životě,” doplnil. Kostru si ale nakonec ponechá a vystaví na poličce v pokoji.

Po zveřejnění příspěvku na internetu se na chlapcovu hlavu snesla vlna kritiky. Lidé jsou zděšeni a hodnotí tento čin jako nezodpovědnost. “To je tak kruté. Na koleji domácí mazlíčci být nemají, měl byste se stydět!” napsal jeden z uživatelů. Toto není jediný případ, kdy v Číně během pandemie uhynul domácí mazlíček. V červnu jeden student musel na koleji nechat dvě želvy, když se vrátil byly už po smrti.

Články - další články

Doporučujeme