Mléčná, hořká, bílá. 9 důvodů, proč můžete jíst čokoládu naprosto bez výčitek

28. ledna 2017·Články·Redakce

Zásadní pravidlo zní: Vyberte si tu, která je opravdu kvalitní. Pravá čokoláda je totiž vyrobena jen z kakaového másla bez přidání jiného rostlinného tuku. Hřešit se dá i bez výčitek, když se zaměříte na to, co pozitivního konzumace čokolády přináší. Zde jsou fakta, která vás přesvědčí, že dát si rozumné množství této oblíbené pochoutky není škodlivé, naopak!

#1 Čokoláda snižuje krevní tlak. Malé množství kvalitní (hořké) čokolády to opravdu dokáže. Pravidelné užívání snižuje také tzv. Špatný cholesterol v krvi.

#2 Čokoláda zlepšuje náladu, protože zvyšuje hladinu serotoninu v mozku. V poslední době je trendem dokonce čokoládová masáž, protože vůně čokolády navozuje libé pocity a uvolňuje napěti a stres.

#3 Čokoláda funguje lépe než polibek. Podle britských vědců vás čokoláda vzruší více než líbání. Reakce našeho těla na ni je čtyřnásobně delší, než délka, po kterou tělo reaguje na polibek.

via GIPHY

#4 Mozek po čokoládě funguje lépe. Přišli na to vědci v Dánsku, kteří dali některým respondentům vypít šálek horké čokolády před řešením matematických úloh. Ti, kteří si dobrotu nedopřáli, měli horší výsledky!

#5 Čokoláda snižuje hrozbu rakoviny, protože zvyšuje výskyt flavonoidů v krevním řečišti.

#6 Čokoláda působí proti zubním kazům. To není vtip – kakao opravdu obsahuje antibakteriální látky, které proti těmto nepříjemnostem bojují. Neplatí to však o mléčné čokoládě.

via GIPHY

#7 Čokoláda funguje jako prevence mrtvice. 44 tisíc mužů a žen se účastnilo výzkumu, ze kterého jsou známé úžasné výsledky – pravidelná konzumace čokolády snižuje riziko mrtvice o 22 %!

#8 Čokoláda snižuje chuť na dezert po jídle. Pokud si před jídlem dopřejete kostičku opravdu kvalitní čokolády, sníží se vaše chuť na sladké. Omezíte tím dezerty a dokonce zhubnete!

via GIPHY

#9 Čokoláda je zkrátka antidepresivum, působí blahodárně na celý náš nervový systém, někteří lékaři ji dokonce předepisují jako lék a spekuluje se i o tom, že by do budoucna mohla být podávaná jako anestetikum před operacemi.

Články - další články

Doporučujeme