Muž se během karantény chodil procházet na hřbitov. Volné chvíle trávil čištěním opuštěných hrobů

4. května 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Facebook / Ryan van Emmenis

Někteří lidé měli kvůli karanténě více volného času, než obvykle. Způsobů, jak ho strávit, je nepřeberné množství. Jeden anglický tatínek a jeho děti se ho však rozhodli investovat trochu netradičně. Vyráželi na místní hřbitovy pečovat o opuštěné hroby.

Na každém hřbitově je celá řada hrobů, o které už dlouho nikdo nepečuje. Právě těm věnoval během karantény svůj nově nabytý volný čas Angličan Ryan van Emmenis (37). Muž totiž za běžných podmínek provozuje čistící společnost, kvůli karanténě ovšem nemohl pracovat a jeho vybavení zůstávalo nevyužité.

První inspirace přišla, když mužův známý sdílel na sociálních sítích fotku rodinného náhrobku, který už se zdál být pěkně zašlý. Emmenis se nabídl, že ho zdarma vyčistí a své slovo také dodržel. Práce mu prý zabrala jen chvíli a měl z ní dobrý pocit, a tak se rozhodl, že v tom bude pokračovat.

Svou pozornost upřel hlavně na staré a opuštěné náhrobky, které by už trochu péče zasloužily. Zatímco on používal průmyslové prostředky, jeho děti mu pomáhaly s mýdlem a vodou.

“Musíte respektovat fakt, že to byl něčí příbuzný, někdo na toho člověka vzpomíná. Musíte si být jistí, že používáte ty správné prostředky a jste opravdu pečliví a citliví,”uvedl Emmenis a pochvaloval si, že se u vyčištěných náhrobků, ze kterých jdou přečíst jména a údaje, hned zastavuje více lidí.

Články - další články

Doporučujeme