Nejlevnější všelék. 5 věcí, které se stanou s vaším tělem, když budete měsíc pít jenom vodu

20. března 2017·Články·Redakce

To, že je voda základní stavební jednotkou našeho organismu, ví už děti na základní škole. Pro naše tělo je nevyhnutelně důležitá, ale tajemství jejích pozitivních účinků není v tom, že pijeme tehdy, když máme žízeň. Ta už je totiž varovným signálem dehydratace.

Dopřejte si sklenici vody každé ráno ještě předtím, než půjdete snídat. Vydržte to měsíc a pocítíte změnu! Ještě předtím, než si ráno dáte oblíbenou snídani, vypijte sklenici čisté vody, doporučuje web Brightside. V noci se naše tělo dehydratuje a po vodě přímo prahne. Za nějaký čas budou změny doslova viditelné. A co že se s vaším tělem stane?

Přísun energie

Dostatečné množství vody zrychlí váš metabolismus, navíc nebudete pociťovat chuť na jídlo ve chvílích, kdy jíst nepotřebujete – například tzv. noční vlčí hlad. Voda vás zasytí.

Konec pálení žáhy

Pokud tímto problémem po jídle trpíte, vymizí. Sklenice vody po ránu denně si umí poradit právě s takovými žaludečními problémy, na které jsme jinak krátcí.

Vyplavení škodlivin

Míváte nepříjemné pocity související s močovým měchýřem? Kupujete si stále dokola preparáty na pálení nebo záněty s tím související? Tyto problémy vaše tělo opustí – možná budete častěji na toaletě, ale zbavíte se díky tomu škodlivých látek.

Kvalitní vlasy i pleť

Vaše vlasy se lámou a hodně padají? Vodu na ně! Jednoduše to zabírá. To samé plati o pleti – díky vodě bude vypnutá a hladší.

Nástup vitality

Bolí vás často hlava? Pociťujete únavu i přesto, že spíte dost a dobře? Může to být nedostatkem tekutin. Voda je opravdu všelék a i s bolestí hlavy si dokáže poradit. Pijte preventivně, abyste této nepříjemnosti předešli a i tehdy, pokud už vás hlava pobolívá. Je to jeden ze signálů, že je tělo dehydrované.

Články - další články

Doporučujeme