Ondřej Moravec si dojel pro stříbro! Vybojoval čtvrtou českou medaili na MS v Hochfilzenu

16. února 2017·Články·Redakce

Facebook Ondřej Moravec

Biatlonista Ondřej Moravec byl druhý ve vytrvalostním závodu na mistrovství světa v rakouském Hochfilzenu a vybojoval pro Českou republiku čtvrtou medaili na šampionátu. První zlato v historii pro USA získal pětatřicetiletý Lowell Bailey, který českého reprezentanta porazil na 20 kilometrech jen o 3,3 sekundy. Třetí skončil favorit Martin Fourcade z Francie, jenž dvakrát na střelnicích chyboval a na vítěze ztratil 21,2 sekundy.

Moravec získal čtvrtou medaili ze světových šampionátů, individuální titul mu však znovu unikl. V Hochfilzenu byl dosud dvakrát pátý ve sprintu a ve stíhacím závodu, na MS před dvěma lety v Kontiolahti skončil na této trati třetí. Dosavadní tři české cenné kovy v rakouském středisku vybojovala Gabriela Koukalová, která má kompletní sbírku.

Pro svůj druhý nejlepší výsledek na mistrovství světa v kariéře si dojel Michal Krčmář, který obsadil šesté místo se ztrátou 43,6 sekundy na vítěze. Stejně jako Moravec by ve střelbě stoprocentně úspěšný. Michal Šlesingr chyboval třikrát a byl osmnáctý. Příslibem do štafety je také 32. místo Tomáše Krupčíka se třemi chybami.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme