Otec chce své dítě pojmenovat po kočce. Ostatní se ale bojí, že bude šikanované

14. května 2020·Články·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Když přijde na jména potomků, současný trend je jasný. Řada rodičů by ráda své děti pojmenovala nějak originálně a výrazně, aby podpořila jejich jedinečnost. Zvláštní jména ale mohou být občas trochu risk. Jedna nastávající maminka se například na internetu svěřila, že její manžel hodlá jejich dítě pojmenovat po své milované kočce a odstartovala tím vášnivou diskuzi. 

S příchodem nového miminka čeká rodiče celá řada povinností. Jednou z těch příjemnějších je výběr pěkného jména. I to ale může být těžší, než se na první pohled zdá, přeci jen většina z nás si jméno o svých rodičů nese až do hrobu.

Anonymní nastávající maminka se na diskuzním fóru Mumsnet svěřila, že mají s manželem s výběrem jména pro miminko trošku problém. Její muž má totiž rád jména, která jsou trochu výstřední.

“Před pár týdny jsme konečně začali s mým milovaným manželem přemýšlet o jménech a poté, co jsme vyřadili odpudivá jména typu Cyrus/Aethelstan/Lancelot, jaká se mu líbí, jsme konečně sepsali krátký seznam… na kterém je i jméno kočky,” napsala žena.

“Už máme Kitty a Rafea a rádi bychom nějaké jméno, které se k nim bude hodit,” svěřila se. Nastávající maminka pak uvedla, že její seznam čítá jména Maxin, Ivo, Mungo (jméno kočky), Jonty a Jago.

Diskutující nakonec manželovo přání nepodpořili. “Panebože, řekni mi, že tvůj muž jenom žertuje,” prosila jedna diskutérka. Ani ostatním nepřišlo jméno po kočce jako šťastná volba. Mnoho lidí totiž ihned napadlo, že dítěti jménem Mungo budou spolužáci s nadšením říkat “Mingo”, což v anglickém jazyce rozhodně není lichotivé. Do češtiny by se přezdívka dala přeložit jako “Smraďoch”.

Články - další články

Doporučujeme