Pes zabránil paničce odletět do Wu-chanu. Rozkousal jí pas

26. ledna 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: kimi0611/Facebook

Rychle se šířící nový koronavirus děsí skoro celý svět a státy přistupují k čím dál razantnějším bezpečnostním opatřením. Žádné z nich ale naštěstí nepotřebuje žena z Tchaj-wanu - té totiž pomohl její vlastní pes. Před plánovanou cestou do čínského Wu-chanu jí rozkousal pas. Brzy poté bylo jedenáctimilionové město zcela uzavřeno, ona tomu ale naštěstí unikla.

Řada lidí je přesvědčena, že zvířata mají šestý smysl, který nám lidem zůstává odepřen. Dokáží rozpoznat nemoci, poznají blížící se katastrofu a podle některých mají i dobrý čich na lidský charakter.

Žena z Tchaj-wanu je přesvědčena, že právě tyto instinkty vedly jejího domácího mazlíčka, když se s ničivou vervou pustil do jejích cestovních dokumentů. Zlatavý pejsek totiž nemilosrdně rozcupoval paniččin pas krátce před tím, než měla odletět do čínkého Wu-chanu.

Kvůli lumpárně nakonec žena nikam odletět nemohla. Brzy ale začala být svému mazlíčkovi vděčná. Objevily se totiž zprávy o novém koronaviru, který se mezi lidmi rychle šířil, a na který zatím neexistuje účinný lék. Nedlouho poté bylo dokonce jedenáctimilionové město Wu-chan zcela odříznuto od světa a kdyby v něm žena právě byla, nemohla by se vrátit.

Tchaj-wanka je tak svému psovi nakonec velmi vděčná a s jeho domnělým hrdinským činem se pochlubila na sociálních sítích. Ačkoli mohlo jít jen o souhru náhod, pejskařka si to nemyslí. Žena je přesvědčená, že ze strany psa šlo o úmysl.

Články - další články

Doporučujeme