Potřebujete jedinou věc, abyste zvládli cestovat letadlem. Víte jakou?

7. března 2017·Články·Redakce

shutterstock

Děláte si na dovolenou seznam věcí, které rozhodně nesmíte zapomenout? Napíšete si večer na papírek před odjezdem nebo odletem na dovolenou nabíječka, léky, fén, kartáčky, doklady? Většinou jde o věci, které byste opravdu neměli nechat doma, protože zaručují bezpečnou cestu a určitý druh pohodlí, na které jsme zvyklí. Příště si na tento seznam nezapomeňte připsat ještě: tenisový míček.

Existuje pár věcí, které nám pomáhají snížit hladinu stresu během cesty a navodit pocit pohodlí. Polštářek, časopis, hudba, možná i nějaký prášek na spaní. Co ale opravdu dokáže zabezpečit klid na palubě? Je to malý míček na tenis.

Létání má totiž neskutečné množství vedlejších efektů a během strnulého držení těla bolí klouby i svaly. Když míček přitlačíme na bolavé místo a vytvoříme lehký tlak jako při masáži, tak se podle chirurga Aliho Ghozy z Londýnské ortopedické kliniky vytváří tzv. dobrá bolest. “Když si na palubu vezmete tenisový míček, pomůžete tak tlačením zvýšit oběh krve v těle. Promasírujte si tělo směrem nahoru, aby mohla krev proudit směrem do srdce,” vysvětluje Ghoz pro web topky.sk.

Od teď tedy na cesty jedině s tenistou!

via GIPHY

Články - další články

Doporučujeme