Vdovec spal týden vedle mrtvé manželky. Nechtěl, aby ji převezli do márnice

6. dubna 2020·Články·Redakce

Facebook /Russell Davison

Lékaři diagnostikovali manželce a matce dvou dětí rakovinu děložního čípku v roce 2006. Před třemi roky jí řekli, že má pouze půl roku života. Prognóza se nenaplnila, zemřela o dva a půl roku později. Přála si zemřít doma obklopena blízkými. Její poslední přání se vyplnilo, manžel ji ale nechtěl opustit ani po její smrti a nechal ji ve společné ložnici.

Russell Davidson (50) byl pro svou ženu velkou oporou. Jakmile jí lékaři sdělili diagnózu, koupili si manželé karavan a vydali se poznávat společně celou Evropu. Teprve až když se zdravotní stav začal více projevovat a nastoupily bolesti, zůstala Wendy poslední dny doma jen v rodinném kruhu. Když po dlouhé nemoci zemřela, nechtěl, aby byla převezena do márnice a až do pohřbu bylo její tělo doma v ložnici. Velmi neobvyklým způsobem tak skončil příběh velké lásky a Rusell je stál přesvědčený, že se zachoval správně.

“Smrt je v naší společnosti tabu, o kterém nikdo nechce mluvit. Dlouho před tím, než Wendy zemřela, jsem byl rozhodnut nechat ji doma. Nechtěl jsem, aby šla do márnice nebo do pohřebního ústavu. Chtěl jsem, abychom se o sebe postarali sami v rámci rodiny, abych ji měl v ložnici a mohl ve stejném pokoji spát.” vysvětluje vdovec pro web dailymail.co.uk.  “I po pěti dnech vypadala nádherně,” dodal.

Russell napsal po smrti své ženy dopis, který jí věnoval. “Mé srdce je zlomené. Nevím, jestli se někdy uzdraví a nevím, jestli to vůbec chci. Brečím teď mnohem méně a věřím, že to časem bude lepší. Šťastnou cestu má drahá Wendy. Nikdy na tebe nezapomeneme, vždy tě budeme já, kluci a spousta dalších lidí milovat. Ukázala jsi nám, jak se má žít a jak se má zemřít s grácií, ctí, láskou a krásou. Jsem nesmírně vděčný za vše, čím jsi pro mě byla. Obdivuji tě.”

Články - další články

Doporučujeme