Proč je legendární rodinka žlutá? 7 zajímavostí o seriálu Simpsonovi

18. dubna 2017·Články·Redakce

Legendární Simpsonovi. Znáte někoho, kdo o nich nikdy neslyšel? Při přepínání televizních programů vás s jistotu alespoň jednou tahle žlutá rodinka zaujala. Vždyť právě proto vybrali tvůrci tuto barvu! Zajímavostí kolem oblíbeného seriálu je mnohem více.

Žlutá, aby byli vidět!

To byl strategický plán Matta Groeninga, který dal postavičkám seriálový život. Svou volbu postavil na tvrzení, že během toho, co přepínáme programy, žlutá nás zaujme a setrváme na ní o chvilku déle, než na ostatních stanicích. A jakmile rozkoukáme jeden díl, budeme chtít i další. Mimochodem Simpsonovi měli mít původně růžové vlasy!

O jeden míň?

Všimli jste si, že postavičky nemají pět prstů? Tvůrci si zřejmě řekli, že jim čtyři budou stačit. Z tohoto důvodu se Simpsonovi nesmí vysílat v Japonsku, kde je právě tenhle počet prstů spojovaný s mafiánskou organizací.

17. prosince 1989

V tento den se udál pomyslný start celého příběhu potrefené rodinky. Původně byla tato epizoda napsaná jako osmá v pořadí, ale protože se blížily Vánoce, dostala přede všemi ostatními přednost. Odvysílala se jako vánoční speciál a diváci mohli vidět tátu Homera, který se snaží získat více peněz na dárky pro rodinu. Homer jako Santa v nákupním centru si získal u diváků velké procento sledovanosti a o budoucnosti seriálu bylo rozhodnuto.

Rodina jako každá jiná

Kde se berou náměty na další díly? Tvůrci tvrdí, že se stačí rozhlédnout. Každodennost je stejně tak problémová, jako nepoučitelný Bart a měla by být stejně tak ctižádostivá, jako je Líza. Může být občas líná jako Homer a zodpovědná jako Marge. Všechny společenské fenomény, problémy a kontroverzní témata, která jsou aktuální v reálném světě, se promítají také do děje seriálu. A to často velmi nekompromisně.

Sladkosti nade vše

V jedné z epizod se řešilo i to, jaký tvar má asi vesmír. Co jiného by to mohlo být, když jde o Simpsonovi? Plechovka s pivem? Ne. Vesmír má přece tvar donutu! Vědci navíc tvrdí, že to není vyloučené.

Děsivý klaun

Klaun Krusty je podle tvůrců seriálu něco jako alter ego samotného táty Homera. Skrytá identita líného ale vlídného otce rodiny nás častokrát velmi vyděsila!

Společnost FOX vlastní práva k vysílání Simpsonů až do roku 2081 – máme se tedy na co těšit. Alespoň nějaká z dětských jistot nás ještě dlouho neopustí.

Články - další články

Doporučujeme