Proč na nás kočky tak rády sedí? Tohle jsou nejčastější důvody

7. února 2019·Články·Barbora Pisingerová

Pokud patříte mezi hrdé kočičí rodiče, možná už jste si tuto otázku někdy v duchu položili. Proč na mě ta kočka tak ráda sedí? A ideálně chce na klín zrovna ve chvíli, kdy se vám to hodí nejméně. Důvodů může být celá řada! 

Chce kontakt

Některé kočky jsou plašší, jiné naopak skoro vlezlé, každý však čas od času vyleze na klín člověku, kterého má ráda. Stulit se do klubíčka nebo si na vás sednout a dát vám packy kolem ramen je prostě kočičí způsob, jak s vámi strávit něžnou chvilku a navzájem si vyjádřit lásku. A i když se o kočkách říká, že jsou chladné a odtažité, každý zkušený milovník tohoto druhu moc dobře ví, že to vůbec není pravda.

Jste příjemně teplí

Kočky rády spí na místech, na kterých jim je teplo. Zdržují se poblíž topení, v zakrytých koutech či na měkkých površích a přesně takový je i váš klín. Vaše přirozené teplo kočku pěkně hřeje a proto se na vás tak pěkně spí.

Příjemné pachy

Kočky se hodně orientují i s pomocí svého čichu. Proto vaše vůně váš domácí mazlíček moc dobře zná a protože je má s vámi spojené, má je rád. Možná i proto sedá na vašem svetru, jakmile si ho sundáte a neuložíte ho hned do skříně. Naopak když přijdete domů a zvíře z vás ucítí jiné kočky či nepříjemné pachy, může se vás neobvykle stranit.

Vaše oblečení

Kočky prostě mají rády pohodlí. Pokud na sobě máte něco měkkého a příjemného, šance, že kočce posloužíte jako prima sedátko, se prudce zvyšuje. Naopak pokud máte na sobě umělé a šustivé materiály, možná si raději sedne vedle.

Projev důvěry

Kočka vám opravdu musí důvěřovat, aby vydržela klidně a bezstarostně sama od sebe sedět na vašem klíně. A funguje to i obráceně. Ideální recept, jak si získat kočičí důvěru, je poskytnout jí možnost sednout si na vás, pokud chce, a kdykoli zase svobodně odejít, radí certifikovaná kočičí koučka Marilyn Krieger pro server The Catster.

Články - další články

Doporučujeme