Řidička se místo řízení věnovala telefonu, usmrtila cyklistu

28. listopadu 2018·Články·Lukáš Vaněk

24letá řidička z Austrálie půjde na devět měsíců do vězení kvůli usmrcení cyklisty. Nehodu způsobila žena proto, že si hrála s mobilním telefonem.

Emma Kent stanula v Austrálii před soudem, který ji po vynesení rozsudku poslal na devět měsíců do vězení. Soud přihlédl k tomu, že obžalovaná nebyla dosud trestána, před nehodou nepřekročila maximální povolenou rychlost a nebyla pod vlivem alkoholu nebo drog.

Během řízení se však na deset sekund zadívala do telefonu, na kterém si zapínala bluetooth, aby mohl poslouchat hudbu z rádia. To se však stalo osudné 57 letému nizozemskému cyklistovi Garethu Daviesovi, jehož autem srazila. Ten na následky zranění zemřel.

Po skončení devítiměsíčního trestu musí Emma Kent absolvovat 100 hodin dobrovolných prací a speciální program zaměřený na pozornost řidičů na cestách. Do vozidla v dohledné době ale neusedne, protože jí byl zabaven řidičský průkaz na dva roky.

V takovéto situaci není nikdo vítěz. Mladá žena je ve vězení, navždy odešel přítel, manžel, otec a syn a komunita cyklistů cítí bolest za další zmařený život,” uvedl pro server 9news.com.au šéf organizace Bicycle Network Craig Richards.

Články - další články

Doporučujeme