Cukrář vymyslel čokoládu na menstruační bolesti. Co v ní je a jak funguje?

12. února 2017·Články·Redakce

Jen těžko najdeme ženu, která vyloženě nesnáší čokoládu. A jen těžko najdeme takovou, která při menstruaci zažívá blažené pocity. Jak to udělat, aby něžné pohlaví tyto dny lépe zvládalo? A co spojit příjemné s užitečným, tedy lék a chuť?

Na trhu se objevila čokoláda s názvem Frauenmond, v češtině “ženský měsíc”. Ta prý dokáže zmírnit menstruační křeče a zároveň svou chutí potěšit konzumenty. Obsahuje velmi unikátní kombinaci bylinek, kterých je celkem sedmnáct a pochází ze švýcarských hor. Navíc je v ní 60 procent kvalitního kakaa. Když dodáme, že ji vyrábí firma s názvem Čokoláda s láskou, není pochyb o tom, že je to pro každou ženu dar nad dary.

Nápad na tzv. Menstruační čokoládu dostal cukrář Marc Widmer před několika lety. Tehdy se ocitl ve farmářské rodině, která pro ženy vařila čaj na zmírnění menstruačních křečí a bolestí. Marca napadlo přidat čajovou směs do čokoládové hmoty a několik měsíců pak recepturu společně s aromaterapeutkou vylepšoval, uvádí web odditycentral.com.

Proslulý cukrář mluví o vzniklém produktu jako o první zdravé čokoládě vůbec a zdůrazňuje, že nejde o lék, ale o sladkost, která má léčivé účinky a navíc zlepšuje náladu. Souhlasí s ním i lékaři, je totiž obecně známo, že přiměřené množství kvalitní čokolády opravdu zmírňuje premenstruační syndrom a následné bolesti.

Články - další články

Doporučujeme