TIPY na výlet: Prozkoumejte Máchovo jezero. Užijete si ho v létě i v zimě

1. září 2020·Články·Barbora Pisingerová

Výletní loď Máj na Máchově jezeře. Foto: ČTK

Pojeďte na výlet s Frekvencí 1! Máme pro Vás tip na víkend nebo volný den, který si můžete užít u nás doma. Dneska se vydáme k vodě. K Máchovu jezeru. On je to sice rybník, ale zase je největší v Čechách, tak je to skoro jezero. Založil ho král Karel IV. a má rozlohu 284 hektarů.

Pyšní se dokonce dvěma ostrůvky – Myším a Kachním. Ostrůvky ale patří ptačímu obyvatelstvu, lidé se na ně mohou jen podívat. To ale vůbec nevadí, protože na Máchově jezeře nebudete vědět, co dřív.

Na hlavních plážích v Doksech a ve Starých Splavech jsou tobogány a spousta dalších atrakcí. Všude vám tu půjčí loďku, šlapadlo, dokonce i surf. Od května do září plují po jezeře výletní parníky. Na své si tu přijdou i rekreační rybáři.

Pokud v létě už Mácháč nestihnete, zkuste si ho užít v zimě. Když jezero zamrzne, je rájem bruslařů i běžkařů. Dokonce tu na ledě potkáte i nadšené jachtaře, kteří po ledě plachtí na takzvaných eiskách.

Máchovo jezero rozhodně vyzkoušejte. A klidně v létě i v zimě.

Na posilněnou si do batůžku nezapomeňte přibalit tyčinky Emco. Jsou plné mandlí, pistácií, kešu a ovoce. Je to zdravá dobrota, která vás nakopne. Ořechové tyčinky Emco jsou proto skvělou svačinou na všechny vaše cesty.

Články - další články

Doporučujeme