TIPY na výlet: Vyrazte na Zlínsko! Nadchne vás architektura i Obuvnické muzeum

31. srpna 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Shutterstock

Pojeďte na výlet s Frekvencí 1! Máme pro Vás tip na víkend nebo volný den, který si můžete užít u nás doma. Chceme Vás pozvat do Zlína. Město má neopakovatelnou atmosféru a ojedinělý soubor funkcionalistické architektury. Inspirací pro tovární i obytné čtvrti se ve 30. letech 20. století stala výstavba v USA. Baťa se v Americe inspiroval tím nejlepším, takže ve Zlíně najdete třeba mrakodrap s kanceláří ve výtahu. Takzvaná Jednadvacítka byla dokonce jednou z prvních výškových budov v Evropě.

Z moderních staveb stojí rozhodně za pozornost Univerzitní a Kongresové centrum podle návrhů světoznámé architektky Evy Jiřičné.

Až se nabažíte vycházky po zajímavých stavbách, zkuste návštěvu Obuvnického muzea. Dětem se budou líbit miniaturní střevíčky z Číny nebo botky zdobené peřím pštrosa a lidskými vlasy.

Oblíbeným cílem výletu do Zlína je ZOO Lešná. Je členěná podle jednotlivých kontinentů, takže za jeden den procestujete Afriku, Asii, Austrálii i Ameriku.
A pokud tu vydržíte do večera, můžete zkusit noční prohlídku Hradu ve Zlíně –Malenovicích.

Na posilněnou si do batůžku nezapomeňte přibalit tyčinky Emco. Jsou plné mandlí, pistácií, kešu a ovoce. Je to zdravá dobrota, která vás nakopne. Ořechové tyčinky Emco jsou proto skvělou svačinou na všechny vaše cesty.

Články - další články

Doporučujeme