Tragédie na dovolené: V Chorvatsku zemřel Čech, v Bulharsku Češka, jedenáctiletá dívka se hledá

14. července 2017·Články·Redakce

shutterstock

Čtyřiatřicetiletý turista z Prahy zahynul v noci ze středy na čtvrtek u chorvatského poloostrova Pelješac, když se jeho člun srazil na moři s lodí. V Bulharsku se ve středu utopila 61letá Češka a 11letá holčička, která s ní byla, se stále pohřešuje.

Podle webu chorvatského listu Jutarnji list byl český turista ve svém plavidle sám. Mrtvého jej nalezli v moři záchranáři poté, co se jeho nafukovací člun před půlnocí srazil s motorovou jachtou pod chorvatskou vlajkou. Na její palubě byli čtyři Chorvaté, z nichž nikdo neutrpěl zranění. Okolnosti a příčinu nehody úřady vyšetřují.

V bulharském Burgasu ve středu večer vytáhli lidé z moře na pláž topící se českou turistku, která ale přes poskytnutou první pomoc zemřela. Tělo holčičky, která s ní byla na dovolené a koupala se s ní v moři, se dosud nenašlo.

„Jedná se o vietnamskou rodinu, která má několik dětí a jedno z těch dětí je invalidní. Za ním každý den docházela fyzioterapeutka, aby s ním cvičila. Takže to byla v podstatě rodinná známá a rodiče s ní poslali dvě nejstarší děti, tedy třináctiletou a jedenáctiletou dceru, na dovolenou. Před chvílí jsem mluvil s vyšetřujícím policistou a řekl, že tělo dívky se stále nenašlo. Může to trvat ještě dlouho, v Černém moři jsou silné proudy a tělo může vyplavat někde úplně jinde,“ uvedl v pátek pro web Idnes.cz zástupce velvyslance v Bulharsku Jaroslav Kamas.

Zdroj: ČTK

 

Články - další články

Doporučujeme