Více jak 30 let starý případ bude možná vyřešen. Pomůže hrůzné svědectví o sexuálních praktikách na střední škole?

30. května 2018·Články·Lukáš Vaněk

Chris Dawson a jeho žena Lynette (vlevo) Zdroj: Reprofoto (YouTube)

Po více jak třiceti letech vyplouvají v Austrálii na povrch pobuřující informace o zneužívání děvčat na tamní střední škole. Jak se zdá, případy mohou mít něco společného se záhadným zmizením zdravotní sestry, manželky tehdejšího hráče rugby a středoškolského učitele.

Je to už 36 let, kdy zmizela zdravotní sestra a matka dvou dětí Lynette Dawson, která byla provdaná za profesionálního hráče rugby a středoškolského učitele Chrise Dawsona. Právě někdejší hráč byl pro policii jasným podezřelým číslo jedna, nicméně pro jeho obvinění nebylo dost důkazů.

Nyní však promluvila bývalá studentka střední školy, na které Dawson působil coby tělocvikář. Někdejší členka basketbalového týmu tvrdí, že na škole bylo nejméně šest učitelů, kteří sex s minimálně šesti studentkami. “Všechno se dělo během sportovních soustředění. Vybraná děvčata ve věku od 15 do 17 let cestovala v jednom autě s učiteli ve věku od 20 do 30 let a poskytovala jim dokonalý servis,” uvedla Wheeler pro tamní deník The Australian.

Mezi učiteli zašel nejdál právě tělocvikář Dawson, když v roce 1982 navázal intimní vztah pouze s 16letou Joanne Curtis. Vídali se nejen ve škole, ale také u něj doma, hlídala mu děti,” pokračovala někdejší studentka, podle níž vedení školy o všem muselo vědět.

Právě nové svědectví by mohlo pomoci k vyřešení případu zmizení Lynette Dawson. Ta se totiž měla o poměru svého muže se studentkou dozvědět. Pár dní na to zmizela. Po jejím zmizení se navíc studentka nastěhovala k učiteli do bytu a když byla plnoletá, tak přijala jeho žádost o ruku. “Naléhal na mě, abych si ho tehdy vzala, byl jako posedlý. Mluvil o tom pokaždé, když jsme se viděli. Velmi na mě tlačil,” uvedla Joanne Curtis.

Bratři Lynette v roce 2014 dosáhli menšího úspěchu, když policie opět otevřela její případ zmizení. Vypsala dokonce odměnu 200 tisíc australských dolarů (3,4 miliónů korun), které pomohou k vyřešení případu. Svědectví Robyn Wheeler by mohlo policii pomoci.

Články - další články

Doporučujeme