VIDEO: Mladý český hokejista předvedl úžasný blafák! Všimli si jej i v zámoří

5. prosince 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Piráti Chomutov (Twitter)

16letý hokejový útočník Chomutova Josef Koláček předvedl v juniorské lize parádní trik při samostatných nájezdech, kvůli čemuž si jej všimli i komentátoři v zahraničí.

Koláček nastoupil do utkání v juniorské extralize proti Žďáru nad Sázavou, které skončilo vítězstvím Chomutova 4:2 po základní hrací době.

Juniorská extraliga má však svá specifika, tudíž i po rozhodnutém stavu pokračoval zápas nadstavbovou, pětiminutovou částí. V té však branka nepadla, tudíž přišly na řadu samostatné nájezdy.

V té se blýskl právě 16letý útočník, který chtěl provést forhendový blafák, ale brankář hostů jej dokázal vybruslit. Mladý Koláček však nezazmatkoval, puk si ještě chvíli podržel a gólmana, jenž vybruslil z brankoviště, dokázal přehodit. Puk se následně dostal za brankovou čáru a domácí střídačka se mohla radovat z vítězství a uhájení všech čtyř domů na domácím ledu.

Mladého útočníka si všimli i v kolébce hokeje – v Kanadě. “Mohlo to skončit trapasem, kdyby se mu jeho záměr nepovedl, ale vyrovnal se s tím opravdu skvěle. Tak či tak to byl skvělý způsob, jak rozburácet střídačku,” napsala kanadská televizní stanice TSN na svých webových stránkách.

Články - další články

Doporučujeme