Vyrazte s Krtkem na Měsíc! Přidejte se k originální výzvě na podporu nemocných dětí a získejte meteorit

18. července 2019·Články·Barbora Pisingerová

Je to už 50 let, co lidská noha poprvé stanula na Měsíci. Metaforicky se to nyní může splnit i vám - stačí se zapojit do speciální výzvy Nadačního fondu dětské onkologie Krtek a pomoci v překonání vzdálenosti 400 kilometrů. A kdo kilometrů překoná nejvíce, může získat i skutečný meteorit. 

Přemýšlíte rádi nad tím, jaké by to bylo cestovat na Měsíc? Nadační fond dětské onkologie Krtek připravil pro všechny více i méně zdatné sportovce speciální výzvu na Strava.com, jejímž cílem je překonat společně vzdálenost 400 kilometrů a pomyslně se tak dostat k našemu nejbližšímu vesmírnému souputníkovi. Je přitom úplně jedno, zda je vaší oblíbenou disciplínou jízda na kole, běh nebo plavání. Důležité je hlavně překonání co nejvíce kilometrů. Přidat se můžete na https://www.strava.com/clubs/535661.

Součástí výzvy je i zaslání 1 koruny nebo jiné částky dle možností za každý natrackovaný kilometr na transparentní účet nadačního fondu (KB Brno č.ú. 3503770297 / 0100, variabilní symbol 07201969), nebo DMS ve tvaru DMS KRTEK 90 na telefonní číslo 87 777 (NFDO Krtek obdrží z DMS 89 Kč). Cílová částka je jasná: 400 000 Kč.

O co jde

Krtek je fond, který pomáhá léčit děti – naši budoucnost. Vaše lunární peníze pomohou ulehčit náročnou léčbu těch nejmenších pacientů. Mimochodem, před padesáti roky jsme sice dokázali přistát na Měsíci, ale přes 90 procent nemocných se tehdy nepodařilo zachránit. Dnes se na Měsíc sice jen díváme, ale skvělým lékařům a jim pomáhajícím výzkumníkům se daří téměř 90 procent nemocných vyléčit.

Do výzvy je možné se zapojit od 15. července do 10. srpna 2019. Aby se podařilo překonat cílovou vzdálenost a vybrat potřebnou částku, je proto potřeba co nejvíce pomocníků. Zaregistrovat se přitom nemusí jen jednotlivci, ale mohou se přidat i celé týmy.

Jak na to?

  • Připojte se k našemu sportovnímu klubu na Stravě https://www.strava.com/clubs/cestaskrtkemnamesic (pokud nemáte účet Strava, můžete si ho vytvořit zdarma. Pokud používáte jiný sportovní tracker, můžete ho automaticky synchronizovat se Stravou s pomocí aplikace https://tapiriik.com/)
  • Aby se vaše kilometry započítávaly do cíle, musíte je mít nastavené jako veřejné.
  • Zavolejte a napište kamarádům, aby se také zaregistrovali, budou přidávat kilometry, když budete odpočívat.
  • Sdílejte informace na blogu či sociálních sítích a dejte ostatním vědět, že se účastníte.
  • Pokud máte firemní sportovní klub, dejte vědět kolegům.
  • A to hlavní, nezapomeňte přispět na konto Nadačního fondu dětské onkologie Krtek.

Co můžete získat?

Každý týden získají 3 členové klubu s nejvyšším počtem kilometrů volné vstupy na brněnskou hvězdárnu pro celou rodinu, které budou platné až do konce kalendářního roku 2019. Ten, kdo do 10. srpna urazí nejvíce kilometrů celkem, navíc dostane od Hvězdárny a planetária Brno dar vskutku mimořádný. Pravý, železný meteorit z vesmíru.

Články - další články

Doporučujeme