Workoholický otec se o smrti syna dozvěděl uprostřed jednání. Svůj příběh zveřejnil jako varování

13. září 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram / stormental

Spoluzakladatel společnosti Cloudability a otec od rodiny J.R Storment se obrátil na internet se svou velmi emotivní zpovědí. Když nečekaně zemřel jeho syn Wiley (†8), uvědomil si, o co všechno přišel, když až příliš času věnoval práci. Rozhodl se varovat ostatní rodiče a podělil se o okamžiky, které mu navždy změnily život.

Jen máloco je v životě důležitější, než ti, které máme rádi. Otec dvojčat J.R. Storment si to připomněl tím nejkrutějším možným způsobem. Po smrti jednoho ze svých malých synů se otec rozhodl varovat ostatní rodiče, aby neudělali stejnou chybu jako on a nepromeškali čas se svými dětmi.

“Když mi zazvonil telefon, seděl jsem v zasedací místnosti s 12 dalšími lidmi v naší kanceláři v Portlandu a mluvili jsme o placeném volnu pro zaměstnance. Pouhých pár minut před tím jsem kolegům vyprávěl, že jsem si za posledních 8 let nevzal více než 8 dní dovolené v kuse,” napsal muž na Linkedin.

“S manželkou máme dohodu, že když jeden z nás zavolá, druhý to zvedne. Takže když mi zazvonil telefon, postavil jsem se a vyšel ze dveří místnosti. Procházel jsem zrovna dveřmi, když jsem hovor zvedl a zeptal se: ‘Ahoj, co se děje?’“ vzpomínal na okamžiky, během nichž se mu obrátil život vzhůru nohama.

View this post on Instagram

Wiley jumping the gap on a new Saturday hike.

A post shared by J.R. Storment (@stormental) on

“Odpověděla chladně a okamžitě. ,J. R., Wiley je mrtvý.’ ,Cože?’ zareagoval jsem nevěřícně. ,Wiley umřel,’ zopakovala. ,Cože?! Ne,’ křičel jsem, ,Ne!’ ,Je mi to líto, musím zavolat na policii,'” popisoval.

Muž poté okamžitě vyrazil domů. Na příjezdové cestě už stály sanitky a policejní vozy, v domě se to hemžilo policisty. Otec chtěl vyrazit rovnou do pokojíčku svých synů, vyšetřovatelé ho tam však nejprve nepustili. Až po dvou hodinách čekání mohl vidět svého syna, jak leží v posteli, jako by stále spal.

Wiley zemřel poklidně ve spánku. Osmiletý chlapec trpěl lehkou formou epilepsie, která obvykle během puberty sama vymizí. Do té doby zaznamenali rodiče jen jeden jediný záchvat a podle lékařů bylo riziko minimální. Existuje však něco jako náhlá smrt u epileptiků (sudden unexpected death in epilepsy, SUDEP). Šance, že k ní dojde, je velmi malá, avšak nejde jí ničím předejít, nelze ji předpovědět a nejde ji zvrátit. A právě to ve spánku postihlo jinak zcela zdravého chlapce.

„Hodně lidí se nás ptalo, co mohou udělat, aby nám pomohli. Obejměte svoje děti. Nepracujte do pozdních hodin. Řady věcí, kterými trávíte čas, budete později litovat, až už ten čas nebudete mít,” vzkázal muž ostatním rodičům a poukázal na to, že nikdo z nás nezná budoucnost a všechno, co máme, se může ve vteřině změnit.

“Hádám, že máte v diáři poznamenané množství schůzek s lidmi, se kterými pracujete. Máte pravidelně naplánovaný i čas se svými dětmi? Mám-li si z toho vzít nějakou lekci, pak zřejmě připomenout ostatním i sobě, abychom se nepřipravili o věci, na kterých záleží,“ varoval otec.

Články - další články

Doporučujeme