5 nejstrašidelnějších míst světa: je tam i kostnice u Kutné Hory!

29. října 2015·Zábava·Redakce

Prestižní deník The Irish Times v souvislosti s blížícím se svátkem halloween představil pět nejstrašidelnějších míst světa. Jedním z nich je i kostnice v Sedlci, což je městská část Kutné Hory.

Podle irského deníku si turisté v Sedlci mohou užít ten nejhrůzostrašnější zážitek. Dnešní podoba kostnice, která je podzemní kaplí Hřbitovního kostela Všech svatých, pochází z roku 1870 a nachází se zde kosti asi 40.000 lidí, z nichž jsou vytvořeny nejrůznější pyramidy či lustry.

Druhým strašidelným místem je Londýn, který v mlhavých večerech nabízí výlety po stopách tajemného vraha Jacka Rozparovače, na kterých provází historik a bývalý policista. Jiným typem hrůzostrašného zážitku mohou být organizované procházky po místech spojených s duchy. Do halloweenské nálady se návštěvníci Londýna mohou dostat i při návštěvě London Dungeon, tedy londýnských kobek.

V Mexiku se mohou návštěvníci “dobře bát” při oslavách takzvaného El Día de los Muertos, tedy Dne mrtvých. Jejich součástí jsou hřbitovní průvody a všude se nacházejí obětní oltáře a svíčky. Čarodějnické procesy zase můžete zažít v Salemu v americkém státě Massachusetts. Během celého října tam probíhá takzvaný Festival mrtvých, který je zakončen čarodějnickým bálem.

Posledním ze strašidelných míst je vesnice Sleepy Hollow v americkém státě New York. Během měsíce, co festival potrvá, se mohou návštěvníci zúčastnit například procházek po hřbitově jen za světel lucerny. Místo proslavil již v roce 1820 svou Legendou o Ospalé díře spisovatel Washington Irving. Povídka byla částečně inspirována německou lidovou legendou o bezhlavém jezdci, který po lesích pronásleduje nevěrníky a další hříšníky.

FOTO: Jirka G. Novák/Frekvence 1

Zábava - další články

Doporučujeme