Adventní kalendář Frekvence 1: Vyhrajte každý den vánoční balíček!

1. prosince 2015·Zábava·Redakce

Adventní kalendář má bohatou historii a těší se velké oblibě i dnes. A to především mezi dětmi. Díky Frekvenci 1 se můžete z nadílky v adventním kalendáři radovat i vy! Pojďte s námi zabrousit do historie a nahlédněme spolu i do adventního kalendáře plného písniček.

Adventní kalendář v datech

První zmínka o adventním kalendáři se datuje k roku 1851. Tehdy byl ručně vyroben první kalendář spjatý s křesťanským adventem. Tehdy šlo o umělecké dílo dost vzdálené dnešnímu adventnímu kalendáři. Až v roce 1908 mnichovský tiskař Gerhard Lang z Maulbronnu vytiskl kalendář s malými barevnými obrázky, které přilepil lepenkou. Pojmenoval ho “V zemi Ježíškově” a jednotlivá políčka se z něj vystřihovala.

Až o několik let později začaly mít adventní kalendáře typická otevírací políčka. Na kalendářích byly zobrazeny liturgické výjevy z bible, které vypadaly jako části vesnic nebo měst a měly tak připomínat církevní svátky. V okýnkách byly ukryty obrázky, verše a citace z bible.

V průběhu druhé světové války tradice adventních kalendářů vymizela, ale po roce 1942 se k ní lidé zase vrátili. Pak už se z kalendáře vytrácel původní křesťanský podtext a lidé si kalendáře přizpůsobovali podle svého vkusu. 

Adventní kalendář na Frekvenci 1

Díky adventnímu kalendáři na Frekvenci můžete každý den získat vánoční balíček plný originálních dárků.

Už dnes můžete otevřít první políčko našeho hudebního adventního kalendáře na webu www.frekvence1.cz/kalendar/  V každém okénku je pro vás přichystaná česká nebo slovenská vánoční písnička.

Proto pojďte na web Frekvence 1 a otevřete každý den příslušné okénko s písničkou. Pokud ji v tentýž den uslyšíte ve vysílání Frekvence 1, volejte 257 400 999.

Zábava - další články

Doporučujeme